Yrttejä, ituja ja versoja lautaselle

Nyt on aika nauttia tuoreita lehtivihreitä. Yrtit, idut ja versot tuovat uusia makuelämyksiä ja iloa myös muille aisteille.

Punainen basilika

Tavanomaista basilikaa miedompi, purppuran värinen yrtti. Aavistuksen anikselta tuoksuvana se käy salaatteihin ja pastan joukkoon.

Vahva minttu

Piparminttua maultaan muistuttavaa, vahvavartista yrttiä käytetään erilaisiin juomiin, lammas- ja riistaruokiin sekä jälkiruokiin.

Viinisuolaheinä

Miedon suolaiselta ja happoiselta maistuva koristeellinen yrtti. Se antaa väriä ruoka-annoksiin ja sitä käytetään usein annosten viimeistelyyn.

Perilla

Erittäin vanhan rohdoskasvin koristeellisen purpuran punaiset lehdet sopivat salaatteihin, keittoihin ja vaikkapa munaruokiin. Perillaa käytetään persiljan tavoin.

Sitruunabasilika

Vaaleanvihreä ja hentolehtinen, vahvalta tuoksuva ja maistuva yrtti. Se sopii ruokiin, joita voi maustaa sitruunalla, kuten kalaan.

Ranskalainen rakuuna

Pystykasvuisen ja suippolehtisen yrtin lämpimän pippurinen maku käy kastikkeisiin, grillatulle kanalle ja lihalle sekä munaruokiin.

Lue lisää yrteistä:
Hurmaavat yrtit
Kesäpöydän yrtit karhunlaukka ja ruoholaukka
Ruoka.fi: Yrttiopas

Lähde: Järvikylä.fi, kuvat: Ari Heinonen ja Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

yrtit antavat kivoja makuja ruokiin ja kayvat myos teena juotuna moniin vaivoihin, maailman paras laake

Kommentoi juttua: Yrttejä, ituja ja versoja lautaselle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X