Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Amerikkalainen hedelmäkakku

Amerikkalainen hedelmäkakku saa jujua ripauksesta maustepippuria. Hedelmäistä makeutta tuovat rusinat, sukaatit, kirsikat ja pekaanipähkinät. Näyttävä kakku kuorrutetaan appelsiinimarmeladilla ja viimeistellään hedelmä- ja pähkinäkoristuksilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Amerikkalainen hedelmäkakku:

  • 125 g huoneenlämpöistä margariinia tai suolatonta voita
  • 1.3 dl sokeria
  • 3 isoa munaa
  • 450 g sokeroituja hedelmiä (esim. yhtä paljon sukaattia, appelsiininkuorta tai ananasta, kirsikoita, aprikoosia ja rusinoita)
  • 225 g karkeaksi hakattua pekaanipähkinää (tai mantelia, saksanpähkinää)tms.)
  • 0.3 dl siirappia
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl maustepippuria (tai piparkakkumaustetta)

kuorrutus:

  • noin 3 dl aprikoosimarmeladia
  • n. ½ dl konjakkia

koristeeksi:

  • kokonaisia, kuivattuja aprikooseja tai
  • kumkvattia tai
  • kirsikoita tai
  • viikunoita tai
  • taateleita
  • pekaanipähkinöitä tai manteleita

Valmistusohje

Amerikkalainen hedelmäkakku leivotaan helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 130-150 asteeseen. Voitele suorareunainen, pyöreä vuoka (korkeus noin 7,5 cm, läpimitta noin 20 cm). Peitä pohja ja reunat leivinpaperilla.
  2. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan välillä hyvin vatkaten. Lisää hienoksi hakatut sokeroidut hedelmät, pähkinät ja siirappi. Lisää maustepippuri tai piparkakkumauste jauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Laita kakkuvuoka isompaan astiaan ja lisää siihen 3-5 cm kuumaa vettä.
  3. Kypsennä kakkua vesihauteessa miedossa uuninlämmössä 2 tuntia 45 minuuttia tai noin 3 tuntia, kunnes kakku tikulla koetettaessa on kypsä eli taikinaa ei enää tartu tikkuun.
  4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ritilän päällä.
  5. Kumoa kakku vuoasta, poista paperit. Kuumenna aprikoosimarmeladi tai -hillo ja brandy ja kiehauta se sakeaksi. Kuorruta kakku ohuesti kuumalla aprikoosimarmeladilla ja säästä loput koristeiden päälle levitettäväksi. Koristele kakku jouluisen runsaalla kädellä muhkeaksi pähkinöillä ja hedelmillä ja kuorruta vielä lopuksi uudelleen kuumennetulla aprikoosimarmeladilla. Kiedo kakku voipaperiin. Säilytä amerikkalainen hedelmäkakku viileässä paikassa.
  • Uunissa vesihauteessa hitaasti kypsennettävään kakkuun tulee yllättävän vähän vehnäjauhoja eikä ollenkaan leivinjauhetta. Kakun kuuluu olla runsaan hedelmäinen. Makeaa kakkua riittää pienikin palanen esimerkiksi teen kanssa tarjottavaksi.

Lue myös: Jouluiset hedelmäkakut hurmaavat kahvipöydässä – katso maukkaat ohjeet!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Punssi-hedelmäkakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Amerikkalainen hedelmäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.