Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Crêpes suzette eli appelsiiniohukaiset

Crêpes suzette eli appelsiiniohukaiset on ranskalainen klassikkojälkiruoka, jonka salaisuus piilee siirappimaisessa voi-appelsiinikastikkeessa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Taikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl öljyä
  • ¼ tl suolaa

Kastike

  • 60 g voita tai margariinia
  • 1 appelsiini
  • ½ dl sokeria
  • 5 rkl konjakkia

Valmistusohje

Appelsiiniohukaiset

Crêpes suzette eli appelsiiniohukaiset valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita taikinan ainekset. Turvota taikinaa tunti. Sulata kolmasosa rasvasta ja sekoita taikinaan. Kuumenna pannu ja paista taikinasta ohuita kullanruskeita ohukaisia.
  2. Valmista kastike. Pese appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä. Harjaa pinta hyvin ja kuivaa. Raasta ohut pintakuori mausteeksi ja purista appelsiinin mehu. Kaada kuoriraaste ja mehu pannulle. Lisää loppu rasva, sokeri ja osa konjakista (2 rkl). Kuumenna aineksia noin kymmenen minuuttia, kunnes syntyy siirappimainen liemi.
  3. Kasta ohukaiset liemeen, taittele ne neljään osaan. Pidä ohukaiset lämpiminä.
  4. Kuumenna loput konjakista kattilassa ja valele ohukaisten päälle. Sytytä palamaan ja tarjoa välittömästi liekkien sammuttua.
Crêpes suzette eli appelsiiniletut tai appelsiiniohukaiset ovat maailmankuulu ranskalainen jälkiruoka. © iStock

Lue myös: Maailman paras lettutaikina


Kommentoi

Kommentoi juttua: Crêpes suzette eli appelsiiniohukaiset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.