Crêpes suzette eli appelsiiniohukaiset
Crêpes suzette eli appelsiiniohukaiset on ranskalainen klassikkojälkiruoka, jonka salaisuus piilee siirappimaisessa voi-appelsiinikastikkeessa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 2 munaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl öljyä
- ¼ tl suolaa
Kastike
- 60 g voita tai margariinia
- 1 appelsiini
- ½ dl sokeria
- 5 rkl konjakkia
Valmistusohje
Crêpes suzette eli appelsiiniohukaiset valmistuu helposti näin:
- Sekoita taikinan ainekset. Turvota taikinaa tunti. Sulata kolmasosa rasvasta ja sekoita taikinaan. Kuumenna pannu ja paista taikinasta ohuita kullanruskeita ohukaisia.
- Valmista kastike. Pese appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä. Harjaa pinta hyvin ja kuivaa. Raasta ohut pintakuori mausteeksi ja purista appelsiinin mehu. Kaada kuoriraaste ja mehu pannulle. Lisää loppu rasva, sokeri ja osa konjakista (2 rkl). Kuumenna aineksia noin kymmenen minuuttia, kunnes syntyy siirappimainen liemi.
- Kasta ohukaiset liemeen, taittele ne neljään osaan. Pidä ohukaiset lämpiminä.
- Kuumenna loput konjakista kattilassa ja valele ohukaisten päälle. Sytytä palamaan ja tarjoa välittömästi liekkien sammuttua.
Lue myös: Maailman paras lettutaikina
Kommentoi
Kommentoi juttua: Crêpes suzette eli appelsiiniohukaiset