Appelsiini-suklaakakku
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 150 g mantelimassaa
- 1 dl sokeria
- 3 kpl munaa
- 1 dl appelsiinimarmeladia
- 150 g tummaa leivontasuklaata
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
Pinnalle
- 50 g tummaa leivontasuklaata
- 50 g vaaleaa leivontasuklaata
Hillottu appelsiinikuoriraaste
- 2 kpl appelsiinin raastettua kuorta
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
Valmistusohje
- Sulata suklaa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Vaahdota pehmeä rasva, murennettu mantelimassa ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon appelsiinimarmeladi ja jäähtynyt suklaa. Lisää taikinaan jauhoseos siivilän läpi seuloen.
- Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä appelsiinisuklaakakkua 200-asteissa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
- Korista appelsiinisuklaakakku valuttamalla pinnalle suklaaraitoja sulatetusta suklaasta. Keitä hyvin pestyjen appelsiinien kuoriraastetta sokeriliemessä kymmenisen minuuttia. Nostele jäähtynyttä kuorihilloketta kakun koristeeksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiini-suklaakakku