Reseptit

Appelsiini-suklaakakku

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 150 g mantelimassaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 kpl munaa
  • 1 dl appelsiinimarmeladia
  • 150 g tummaa leivontasuklaata
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • 50 g tummaa leivontasuklaata
  • 50 g vaaleaa leivontasuklaata

Hillottu appelsiinikuoriraaste

  • 2 kpl appelsiinin raastettua kuorta
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Appelsiinisuklaakakku

  1. Sulata suklaa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
  2. Vaahdota pehmeä rasva, murennettu mantelimassa ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon appelsiinimarmeladi ja jäähtynyt suklaa. Lisää taikinaan jauhoseos siivilän läpi seuloen.
  3. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä appelsiinisuklaakakkua 200-asteissa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
  4. Korista appelsiinisuklaakakku valuttamalla pinnalle suklaaraitoja sulatetusta suklaasta. Keitä hyvin pestyjen appelsiinien kuoriraastetta sokeriliemessä kymmenisen minuuttia. Nostele jäähtynyttä kuorihilloketta kakun koristeeksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiini-suklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.