Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Banaani-marenkitorttu

Banaani sulostuttaa lempeällä maullaan muuten makeaa marenkitorttua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

marengit:

  • 4 valkuaista
  • 2.3 dl sokeria
  • (0,5 tl väkiviinaetikkaa, karamelliväriä)

täyte:

  • 4 kypsää banaania
  • (sitruunamehua)
  • 2 dl kuohu- tai Hyla-kermaa

Valmistusohje

Banaani-marenkitorttu leivotaan näin:

  1. Varmista, että vatkauskulho ja vatkain ovat varmasti puhtaat eikä valkuaisten joukossa ole yhtään keltuaista, muuten valkuaiset eivät vaahtoudu kunnolla. Levitä pellille leivinpaperi ja kytke uuniin hyvin mieto lämpö, 75 astetta.
  2. Vatkaa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että veitsellä leikattaessa jää vaahtoon leikkausjälki.
  3. Kun lisäät sokerin, vatkaa toisella kädellä ja lisää sokeria toisella kädellä ohuena ”nauhana”. Vatkaa, kunnes sokeri liukenee ja vaahto on kiiltävää ja jäykkää.
  4. Pursota tai levitä lusikalla marenkiseoksesta leivinpaperille kolme samankokoista ohutta levyä. Kypsennä hyvin miedossa 75- asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes ne ovat kevyitä ja kuivia. Kun uunin lämpötila on mieto, marenkilevyt ehtivät kuivua ja säilyvät valkoisina.
  5. Kuori ja viipaloi banaanit. Banaaneille voit pirskottaa hiukan sitruunamehua, niin ne eivät tummu. Vaahdota kerma. Nosta yksi marenkilevy kakkuvadille, levitä puolet kermasta ja banaaneista yhdelle marenkilevylle, nosta toinen levy päälle ja levitä sille loput täytteestä. Paina päällimmäiseksi kevyesti kaunein levyistä.
  6. Nauti banaani-marenkitorttu hyvän kahvin kanssa tai jälkiruokana.

Vinkit:

  • Banaanien ja kermavaahdon joukkoon voit ripotella marjoja esimerkiksi mustikoita, vadelmia tai mansikoita.
  • Ellet tarjoa torttua heti, laita se muutamaksi tunniksi pakastimeen.
  • Kun valkuaisia jää jostain muusta ruoanvalmistuksesta, on pikkumarenkeja kätevä valmistaa vaikka parista valkuaisestakin. Pursota tai jaa kahdella teelusikalla leivinpaperille pieniä pallosia tai pieniä, pyöreitä annoslevyjä. Jos haluat värillisiä pikkumarenkeja, laita ripaus karamelliväriä pieneen etikkatilkkaan. Lisää väriseosta marenkivaahtoon varoen, välillä sekoittaen, kunnes vaahto on mieleisen väristä. Kypsennä 75 asteessa, kunnes marengit ovat ilmavan kevyitä ja kuivia. Tarjoa sellaisenaan tai levitä pikkumarengin pohjaan vähän kaakaojauheella, pikakahvilla, mantelirouheella, vadelma- tai banaanisoseella maustettua kermavaahtoa ja paina kaksi marenkia yhteen.
  • Suuret marenkilevyt voit myös ostaa valmiina. Pienet marengit on helpompi kypsentää kuin suuret levyt.

Lue myös: Britakakku on rakastettu juhlatarjottava – katso Kotilieden suosikkiohjeet!

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy täydellinen marenki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Banaani-marenkitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.