Basilikaletut
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2.5 dl vettä ja maitoa
- noin 1,75 dl vehnäjauhoja
- 2 isoa munaa
- 3 rkl öljyä
- 0.3 tl suolaa
- 1-2 tl basilikaa
Valmistusohje
- Sekoita vesi, maito, vehnäjauhot, kananmunat, öljy ja suola. Monitoimikoneessa taikina on valmista 15 sekunnissa. Lisää hienonnettu, kuivattu basilika. Jos käytät tuoretta basilikaa, lisää sitä runsaammin. Anna taikinan olla 1 tunnin verran tai yön yli jääkaapissa.
- Kuumenna teflonpannu. Pannuun voit lisätä tilkan öljyä tai nokareen margariinia. Valuta kuumaan pannuun noin 1/2 dl taikinaa ja kääntele pannua samalla, niin taikina leviää ohueksi ja koko pohjan peittäväksi. Kun letun pinta on kuiva ja pohjassa väriä, käännä lettu ja paista toiselta puolelta.
- Jäähdytä ritilällä. Letut voi paistaa etukäteen ja kietoa jäähtyneinä kelmuun. Näin ne säilyvät jääkaapissa 1-2 vrk tai pakastimessa pari kuukautta.
- Täytä letut maustetulla, kypsällä jauhelihalla tai sienimuhennoksella. Kiedo kääröiksi ja kuumenna uunissa ennen tarjoamista.
- Mausta jälkiruokana tarjottavien lettujen taikina esimerkiksi mintulla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Basilikaletut