Basilikaöljy italialaiseen tapaan
Basilikaöljy italialaiseen tapaan on helppotekoinen ja säväyttää salaatit ihanalla yrtin maulla. Kokeile esimerkiksi tomaattisalaattien kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Basilikaöljy
- 1 dl basilikan lehtiä
- 5 dl neitsytoliiviöljyä
- 7 kpl basilikanlehteä
Valmistusohje
Basilikaöljy italialaiseen tapaan valmistuu helposti näin:Basilikaöljy italialaiseen tapaan
- Murskaa basilikan lehdet morttelissa. Lisää tilkka öljyä ja jauha morttelissa vielä hetki. Laita basilikan lehdet pulloon ja kaada loppu öljy päälle. Sulje kansi.
- Anna öljyn tekeytyä aurinkoisella ikkunalaudalla pari viikkoa. Ravistele pulloa joka toinen päivä.
- Siivilöi öljy koristeelliseen pulloon ja lisää joukkoon muutamia tuoreita basilikan lehtiä.
Vinkki: Kokeile myös yrttiöljyä ja maustettua viinietikkaa.
Lue myös Anna.fi: Raakapastaa yrttiöljyn ja fetan kera
Kommentoi
Kommentoi juttua: Basilikaöljy italialaiseen tapaan