Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Broilerinyytit

Broilerinyytit ovat aasialaisten mausteiden ilotulitusta. Broilerinfileesuikaleet maustetaan, kääritään taikinaan ja uppopaistetaan öljyssä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

Broilerinyytit: täyte

  • 400 g broilerisuikaleita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl curry-maustetta
  • 2 tl sweet chili -kastiketta
  • 1 tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 rkl limepickels-maustetahnaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 pss maissi-herne-paprikaseosta
  • ½ dk tuoretta korianteria

kuoritaikina:

  • 4 dl vettä
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl Garam Masala -mausteseosta
  • 2 tl kurkumaa
  • ½ dl öljyä

kypsentämiseen:

  • 1 l rypsiöljyä

Valmistusohje

Broilerinyytit

Broilerinyytit valmistetaan näin: 

  1. Ruskista broilerisuikaleet ja mausta ne. Hauduta kypsäksi. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuoritaikinan ainekset ja alusta kiinteähkö taikina. Anna taikinan levähtää muovipussissa kymmenisen minuuttia.
  3. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Pyöritä palat pallosiksi ja litistä ne jauhoissa kakkusiksi.
  4. Peitä kakkuset muovilla ja kauli yksitellen ohuiksi, pyöreiksi levyiksi. Peitä muovilla.
  5. Lusikoi kuorille täytettä, kostuta reunat vedellä ja kokoa levyt nyyteiksi.
  6. Uppopaista nyytit kuumassa öljyssä ja nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle.

Vinkki: Tarjoa broilerinyytit lämpiminä itämaisen mausteseoksen ja kasvisten kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin teet helpot kasvisdumplingit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Broilerinyytit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.