Broilerinyytit
Broilerinyytit ovat aasialaisten mausteiden ilotulitusta. Broilerinfileesuikaleet maustetaan, kääritään taikinaan ja uppopaistetaan öljyssä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
- Maidoton
Ainekset
Broilerinyytit: täyte
- 400 g broilerisuikaleita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl curry-maustetta
- 2 tl sweet chili -kastiketta
- 1 tl sitruunaruohotahnaa
- 1 tl inkivääritahnaa
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 rkl limepickels-maustetahnaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 pss maissi-herne-paprikaseosta
- ½ dk tuoretta korianteria
kuoritaikina:
- 4 dl vettä
- 7 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 2 tl Garam Masala -mausteseosta
- 2 tl kurkumaa
- ½ dl öljyä
kypsentämiseen:
- 1 l rypsiöljyä
Valmistusohje
Broilerinyytit valmistetaan näin:
- Ruskista broilerisuikaleet ja mausta ne. Hauduta kypsäksi. Anna jäähtyä.
- Sekoita kuoritaikinan ainekset ja alusta kiinteähkö taikina. Anna taikinan levähtää muovipussissa kymmenisen minuuttia.
- Leivo taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Pyöritä palat pallosiksi ja litistä ne jauhoissa kakkusiksi.
- Peitä kakkuset muovilla ja kauli yksitellen ohuiksi, pyöreiksi levyiksi. Peitä muovilla.
- Lusikoi kuorille täytettä, kostuta reunat vedellä ja kokoa levyt nyyteiksi.
- Uppopaista nyytit kuumassa öljyssä ja nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle.
Vinkki: Tarjoa broilerinyytit lämpiminä itämaisen mausteseoksen ja kasvisten kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin teet helpot kasvisdumplingit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Broilerinyytit