Reseptit

Broileriviillokki

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 1 broileri tai patakana
  • 2 sipulia
  • 1-2 varsisellerin vartta
  • 1 sitruuna
  • muutama valkosipulinkynsi
  • 3 porkkanaa
  • timjaminoksia
  • 2 tl suolaa
  • noin 8 kokonaista valkopippuria
  • rouhittua mustapippuria
  • vettä

kastike:

  • keitinliemi
  • 1 dl kermaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 400 g maissi-herne-paprikaseosta

Valmistusohje

Broileriviillokki

 

  1. Huuhdo lintu ja aseta se riittävän suureen kattilaan tai pataan. Huuhdo ja kuori kasvikset. Pese sitruunan kuori ja lohko hedelmä. Lisää kasvikset ja mausteet pataan. Kaada päälle vettä sen verran että lintu juuri ja juuri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi, laske lämpötilaa ja hauduta miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, kanaa pari tuntia.
  2. Nosta kypsä lintu padasta, irrota lihat luista ja paloittele liha suupaloiksi. Paloittele porkkanat. Siivilöi liemi.
  3. Kuumenna liemi ja suurusta se kermaan sekoiteluilla vehnäjauhoilla. Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan suolaa, sitruunamehua, pippuria tai timjamia. Makua voi terästää myös kanafondilla. Lisää joukkoon pakastevihannekset ja lihapalat. Tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.
  • VINKKI: Ruoan voi valmistaa pakastetusta tai tuoreesta kokonaisesta broilerista tai kaksinkertaisen kypsennysajan vievästä patakanasta. Nopeasti kypsyvät koipireisipalat käyvät yhtä hyvin. Jos liha on pakastettu, ota se jääkaappiin sulamaan jo edellisenä päivänä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Broileriviillokki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.