Clam chowder (Simpukkakeitto leipäruukussa)
Clam chowder on muhkean sämpylän sisään tehty maukas simpukkakeitto. Kotiliesi on saanut tämän reseptin aikoinaan Helsingin keskustassa toimineen Primulan Baker's Family -ravintolan keittiömestari Reijo Juraschilta. Keitto on ollut syksyisin ravintolan suosikkiannoksia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
Ainekset
Clam chowder (Simpukkakeitto leipäruukussa)
- 20 g pekonia
- 25 g voita tai margariinia
- 1 kpl sipuli (65 g)
- 2 kpl perunaa (80 g)
- 3 dl kala- ja simpukkalientä
- tuoretta timjamia
- 1.5 dl kuohukermaa
- suolaa
- valkopippuria
- pari tippaa worcestershire-kastiketta
- 1 tilkka valkoviiniä
- 85 g sinisimpukoita
- persiljaa
tarjoiluun
- 1 kpl iso maalaisleipä tai
- 2 kpl pienempää leipää
Valmistusohje
Clam chowder eli simpukkakeitto leipäkuoressa valmistuu näin:
- Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja kuullota voissa tai margariinissa hienonnetun sipulin ja perunalohkojen kanssa. Lisää kalaliemi, valkopippuria ja suolaa. Keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä.
- Soseuta tasaiseksi esimerkiksi monitoimikoneessa tai sauvavatkaimella. Lisää kermaa, pari tippaa worcestershirekastiketta ja tilkka valkoviiniä. Anna keiton kiehahtaa.
- Leikkaa vaaleasta jättiläissämpylästä tai pienestä hiivaleivästä kansi pois. Koverra leivän sisusta ontoksi. Kuumenna leipää uunissa 200 asteessa uunissa 2-3 minuuttia, niin leivän sisäpinta rapeutuu ja kuivahtaa.
- Lisää simpukat kuumaan keittoon lämpiämään juuri ennen tarjoamista. Jaa kuuma keitto lämpimiin leipämaljoihin, koristele persiljalla ja timjamilla. Syö ensin keitto ja sitten maustunut leipäruukku.
- Kotilieden lukijoille ohjeen antoi keittiömestari Reijo Jurasch Primulan Baker’s Family -ravintolasta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Clam chowder (Simpukkakeitto leipäruukussa)