Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Clam chowder (Simpukkakeitto leipäruukussa)

Clam chowder on muhkean sämpylän sisään tehty maukas simpukkakeitto. Kotiliesi on saanut tämän reseptin aikoinaan Helsingin keskustassa toimineen Primulan Baker's Family -ravintolan keittiömestari Reijo Juraschilta. Keitto on ollut syksyisin ravintolan suosikkiannoksia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Clam chowder (Simpukkakeitto leipäruukussa)

  • 20 g pekonia
  • 25 g voita tai margariinia
  • 1 kpl sipuli (65 g)
  • 2 kpl perunaa (80 g)
  • 3 dl kala- ja simpukkalientä
  • tuoretta timjamia
  • 1.5 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • pari tippaa worcestershire-kastiketta
  • 1 tilkka valkoviiniä
  • 85 g sinisimpukoita
  • persiljaa

tarjoiluun

  • 1 kpl iso maalaisleipä tai
  • 2 kpl pienempää leipää

Valmistusohje

Clam chowder eli simpukkakeitto leipäkuoressa valmistuu näin:

  1. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja kuullota voissa tai margariinissa hienonnetun sipulin ja perunalohkojen kanssa. Lisää kalaliemi, valkopippuria ja suolaa. Keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä.
  2. Soseuta tasaiseksi esimerkiksi monitoimikoneessa tai sauvavatkaimella. Lisää kermaa, pari tippaa worcestershirekastiketta ja tilkka valkoviiniä. Anna keiton kiehahtaa.
  3. Leikkaa vaaleasta jättiläissämpylästä tai pienestä hiivaleivästä kansi pois. Koverra leivän sisusta ontoksi. Kuumenna leipää uunissa 200 asteessa uunissa 2-3 minuuttia, niin leivän sisäpinta rapeutuu ja kuivahtaa.
  4. Lisää simpukat kuumaan keittoon lämpiämään juuri ennen tarjoamista. Jaa kuuma keitto lämpimiin leipämaljoihin, koristele persiljalla ja timjamilla. Syö ensin keitto ja sitten maustunut leipäruukku.
  • Kotilieden lukijoille ohjeen antoi keittiömestari Reijo Jurasch Primulan Baker’s Family -ravintolasta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Clam chowder (Simpukkakeitto leipäruukussa)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.