Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Diabeetikon maustekakku

Diabeetikon maustekakku maustetaan jouluisaksi neilikalla, kanelilla ja kardemummalla. Kakkua voi myös kostuttaa makeuttamattomalla mehulla tai juomalla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Diabeetikon maustekakku

  • 100 g margariinia
  • 3 dl rasvatonta piimää
  • 100 g fruktoosia
  • 5.5 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl kardemummaa

Valmistusohje

Diabeetikon maustekakku leivotaan näin:

  1. Sekoita sulatettu margariini piimään. Sekoita fruktoosi, hiivaleipäjauhot, sooda ja mausteet keskenään ja lisää piimä-rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista diabeetikon maustekakku  170 asteisessa uunissa. Kakku vaatii kypsyäkseen noin 45-50 minuuttia uunin tehosta riippuen.
Diabeetikon maustekakku
Diabeetikon maustekakun voi kostuttaa sokeroimattomalla mehulla tai juomalla. Kuva: Jarmo Wright

Kommentoi

Kommentoi juttua: Diabeetikon maustekakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.