Diabeetikon maustekakku
Diabeetikon maustekakku maustetaan jouluisaksi neilikalla, kanelilla ja kardemummalla. Kakkua voi myös kostuttaa makeuttamattomalla mehulla tai juomalla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Diabeetikon maustekakku
- 100 g margariinia
- 3 dl rasvatonta piimää
- 100 g fruktoosia
- 5.5 dl hiivaleipäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl kanelia
- 2 tl kardemummaa
Valmistusohje
Diabeetikon maustekakku leivotaan näin:
- Sekoita sulatettu margariini piimään. Sekoita fruktoosi, hiivaleipäjauhot, sooda ja mausteet keskenään ja lisää piimä-rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista diabeetikon maustekakku 170 asteisessa uunissa. Kakku vaatii kypsyäkseen noin 45-50 minuuttia uunin tehosta riippuen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Diabeetikon maustekakku