Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Etikkasienet

Pikkuiset, vasta nousseet rouskut ja kantarellit ovat suloisia kuin vauvat. Kantarellit ja tatit maistuvat hyviltä etikkaliemeen säilöttyinä. Säilö kauneimmista muutama sienitölkki lahjaksi tai juhla-aterialle.

Ainekset

  • 1 l nuoria kantarelleja tai muita pieniä sieniä
  • 1 sipuli
  • rakuunan oksia

liemi:

  • 2 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä lastuina
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 10 valkopippuria
  • 1 rkl karkeaa suolaa

Valmistusohje

Etikkasienet valmistetaan näin:

  1. Perkaa  ja puhdista sienet.
  2. Kuori ja silppua sipuli.
  3. Kiehauta liemen ainekset. Lisää sienet ja sipulisilppu liemeen. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja jaa säilyke pieniin lasitölkkeihin. Sujauta joukkoon rakuunan oksia.
  4. Sulje sienipurkkien kannet ja anna jäähtyä.
  5. Säilytä etikkasienet kylmässä.

Lue myös: Sesongin herkku kantarelli taipuu moneen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Etikkasienet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.