Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Feta-pinaattipastavuoka

Helppo uuniruoka valmistuu kerrostamalla vuokaan vuorotellen tuorejuuston ja pestokastikkeen tukevoittamaa feta-pinaattikastikettaa, valmista tomaattipastakastiketta sekä pastaa. Emmenetaljuustokuorrute viimeistelee kokonaisuuden.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Feta-pinaattipastavuoka:

  • 300 g pennepastaa
  • 4 dl valmista tomaattipastakastiketta

feta-pinaattikastike:

  • ½ dl vettä
  • 1 pss (150 g) pakastepinaattia
  • 100 g tuorejuustoa
  • 200 g fetajuustoa
  • 2-3 rkl vihreää pestokastiketta
  • ¼ tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

pinnalle:

  • noin 1 dl raastettua emmentaljuustoa

Valmistusohje

Feta-pinaattipastavuoka tehdään helposti näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista pastan kypsyessä fetapinaattikastike. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää jäiset pinaatit ja kääntele, kunnes pinaatti sulaa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja murenna fetajuusto. Lämmitä niin, että juustot sulavat. Mausta pestolla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Lado vuokaan kerroksittain feta-pinaattikastiketta, keitettyä pastaa ja tomaattikastiketta. Jätä feta-pinaattikastiketta päällimmäiseksi.
  4. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.

Katso myös: Makaronilaatikko on kaikkien aikojen rakastetuin arkiruoka – onko suosikkisi perinteinen liha-makaronilaatikko vai uuniruoan moderni kasvisversio?  

Katso myös Anna.fi/ruoka: Rakastetaanko teilläkin makaronilaatikkoa? Kokeile silloin myös näitä suussa sulavia pastavuokia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Feta-pinaattipastavuoka

Pilvi

Hyvä ja helppo!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.