Feta-pinaattipastavuoka
Helppo uuniruoka valmistuu kerrostamalla vuokaan vuorotellen tuorejuuston ja pestokastikkeen tukevoittamaa feta-pinaattikastikettaa, valmista tomaattipastakastiketta sekä pastaa. Emmenetaljuustokuorrute viimeistelee kokonaisuuden.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Feta-pinaattipastavuoka:
- 300 g pennepastaa
- 4 dl valmista tomaattipastakastiketta
feta-pinaattikastike:
- ½ dl vettä
- 1 pss (150 g) pakastepinaattia
- 100 g tuorejuustoa
- 200 g fetajuustoa
- 2-3 rkl vihreää pestokastiketta
- ¼ tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
pinnalle:
- noin 1 dl raastettua emmentaljuustoa
Valmistusohje
Feta-pinaattipastavuoka tehdään helposti näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valmista pastan kypsyessä fetapinaattikastike. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää jäiset pinaatit ja kääntele, kunnes pinaatti sulaa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja murenna fetajuusto. Lämmitä niin, että juustot sulavat. Mausta pestolla, suolalla ja mustapippurilla.
- Lado vuokaan kerroksittain feta-pinaattikastiketta, keitettyä pastaa ja tomaattikastiketta. Jätä feta-pinaattikastiketta päällimmäiseksi.
- Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.
Katso myös Anna.fi/ruoka: Rakastetaanko teilläkin makaronilaatikkoa? Kokeile silloin myös näitä suussa sulavia pastavuokia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Feta-pinaattipastavuoka
Hyvä ja helppo!