Reseptit

Fiinimpi omenapuolukkasose

Ainekset

  • 2 kg (4 l) omenoita paloina
  • 1.5 dl vettä
  • 1 dl calvadosta tai konjakkia
  • 6 dl hillosokeria
  • 0.5 l puolukoita

Valmistusohje

Fiinimpi omenapuolukkasose

 

  1. Kuori omenat, poista siemenkota ja pilko lohkoiksi. Laita kattilaan omenapalat ja vesi, kuumenna kunnes alkaa muodostua höyryä.
  2. Lisää hillosokeri ja ½ dl calvadosta tai konjakkia varovasti sekoitellen. Kiehauta seos ja vähennä lämpöä. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
  3. Kun omenat ovat pehmenneet, soseuta omenat kierrevatkaimella voimakkaasti seosta sekoittaen.
  4. Lisää soseeseen puolukat ja mausteeksi loput calvadoksesta tai konjakista. Keitä noin 5 minuuttia.
  5. Anna soseen jäähtyä 15-20 minuuttia ja sekoita varovasti muutaman kerran jäähtymisen aikana.
  6. Tölkitä hillo ja sulje korkit välittömästi, säilytä viileässä.

Kokeile myös luumu-raparperisosetta tai vaniljaista omenasosetta.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Fiinimpi omenapuolukkasose

Sinun täytyy kommentoidaksesi.