Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton porkkanasämpylä

Gluteenittomat porkkanasämpylät leivotaan gluteenittomasta leipäjauhoseoksesta, tattarijauhoista ja riisijauhoista. Porkkanaraaste ja perunasose tuovat sämpylöihin makua ja mehevyyttä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Gluteeniton porkkanasämpylä

  • 7 dl maitoa tai vettä
  • 6 dl perunasosetta
  • 6 dl porkkanaraastetta
  • 2 kananmunaa
  • 100 g hiivaa
  • 3 tl suolaa
  • 6 rkl öljyä
  • 12 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
  • 1 dl riisijauhoja
  • 1 dl tattarijauhoja

Valmistusohje

Gluteenittomat porkkanasämpylät leivotaan näin:

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon perunasose, porkkanaraaste, kananmunat, hiiva, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi, lisää jauhot. Yleiskoneessa taikinasta tulee tasaista ja kuohkeaa.
  2. Taikinaa on vaikea leipoa käsin, joten nostele taikinasta leivinpaperille tai voidellulle pellille nokareita ja muotoile ne öljytyin käsin taputellen sämpylöiksi. Paista uunissa kunnes gluteenittomat porkkanasämpylät ovat kauniin värisiä.

Ohje: Anja Tampio, Alavus

Katso myös: Näin leivot gluteenitonta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Gluteenittomat leivonnaiset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton porkkanasämpylä

Rimpula

Tuntuu että tästä reseptistä puuttuu puolet ohjeista. Missä lämmössä paistetaan ja kohotetaanko jne.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.