Gluteeniton porkkanasämpylä
Gluteenittomat porkkanasämpylät leivotaan gluteenittomasta leipäjauhoseoksesta, tattarijauhoista ja riisijauhoista. Porkkanaraaste ja perunasose tuovat sämpylöihin makua ja mehevyyttä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteeniton porkkanasämpylä
- 7 dl maitoa tai vettä
- 6 dl perunasosetta
- 6 dl porkkanaraastetta
- 2 kananmunaa
- 100 g hiivaa
- 3 tl suolaa
- 6 rkl öljyä
- 12 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
- 1 dl riisijauhoja
- 1 dl tattarijauhoja
Valmistusohje
Gluteenittomat porkkanasämpylät leivotaan näin:
- Sekoita kädenlämpöiseen maitoon perunasose, porkkanaraaste, kananmunat, hiiva, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi, lisää jauhot. Yleiskoneessa taikinasta tulee tasaista ja kuohkeaa.
- Taikinaa on vaikea leipoa käsin, joten nostele taikinasta leivinpaperille tai voidellulle pellille nokareita ja muotoile ne öljytyin käsin taputellen sämpylöiksi. Paista uunissa kunnes gluteenittomat porkkanasämpylät ovat kauniin värisiä.
Ohje: Anja Tampio, Alavus
Katso myös: Näin leivot gluteenitonta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Gluteenittomat leivonnaiset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton porkkanasämpylä
Tuntuu että tästä reseptistä puuttuu puolet ohjeista. Missä lämmössä paistetaan ja kohotetaanko jne.