Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gorgonzolarisotto

Gorgonzolarisotto saa täyteläisen makunsa sinihomejuustosta, saksanpähkinöistä ja kermasta. Herkkurisotto viimeistellään yrteillä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Gorgonzolarisotto

  • 3-4 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 tl oliiviöljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 5-6 dl kana- tai kasvislientä
  • 150 g gorgonzolajuustoa TAI
  • 100 g roguefortjuustoa
  • 2 dl kermaa tai soijakermaa
  • 50-70 g saksanpähkinöitä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ - 1 tl suolaa

koristeluun:

  • 1 rkl tuoretta timjamia tai salviaa

Valmistusohje

Gorgonzolarisotto

Gorgonzolarisotto valmistuu näin helposti:

 

  1. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynsi ja kuullota silppu pannulla öljyssä 5 minuuttia.
  2. Lisää riisit ja anna niiden lasittua. Sekoita mukaan kylmä neste, jotta riisin pinta saadaan kylmäsokin avulla säröille. Keitä noin 15-20 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Lisää juusto ja kuumenna, kunnes juusto sulaa. Lisää saksanpähkinät. Sekoita ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Tarkista maku.
  4. Koristele ja viimeistele gorgonzolarisotto tuoreella timjamilla tai salvialla.

Lue myös Anna.fi: Risotto on onnistuessaan pehmeää ja täyteläistä – näillä ohjeilla valmistat elämäsi parhaan risoton!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gorgonzolarisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.