Gorgonzolarisotto
Gorgonzolarisotto saa täyteläisen makunsa sinihomejuustosta, saksanpähkinöistä ja kermasta. Herkkurisotto viimeistellään yrteillä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Gorgonzolarisotto
- 3-4 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 tl oliiviöljyä
- 3 dl risottoriisiä
- 5-6 dl kana- tai kasvislientä
- 150 g gorgonzolajuustoa TAI
- 100 g roguefortjuustoa
- 2 dl kermaa tai soijakermaa
- 50-70 g saksanpähkinöitä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- ½ - 1 tl suolaa
koristeluun:
- 1 rkl tuoretta timjamia tai salviaa
Valmistusohje
Gorgonzolarisotto valmistuu näin helposti:
- Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynsi ja kuullota silppu pannulla öljyssä 5 minuuttia.
- Lisää riisit ja anna niiden lasittua. Sekoita mukaan kylmä neste, jotta riisin pinta saadaan kylmäsokin avulla säröille. Keitä noin 15-20 minuuttia välillä sekoittaen.
- Lisää juusto ja kuumenna, kunnes juusto sulaa. Lisää saksanpähkinät. Sekoita ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Tarkista maku.
- Koristele ja viimeistele gorgonzolarisotto tuoreella timjamilla tai salvialla.
Lue myös Anna.fi: Risotto on onnistuessaan pehmeää ja täyteläistä – näillä ohjeilla valmistat elämäsi parhaan risoton!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gorgonzolarisotto