Grillattu siika
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- noin kilon painoinen siika
- suolaa
- valkopippuria
- puolen sitruunan mehu ja raastettu kuori
- sitruunaöljyä
- tillinippu tai sitruunatimjamin oksa
Valmistusohje
1. Suomusta ja perkaa kala. Tee kalan pintaan viiltoja terävällä veitsellä. Mausta sisältä ja päältä suolalla ja pippurilla. Täytä vatsa tillillä ja raastetulla sitruunan kuorella.
2. Vuoraa leivinpelti kalan kokoisella leivinpaperipalalla. Sivele paperi sitruunaöljyllä tai juoksevalla Oivariinilla. Nosta kala pellille. Valuta päälle sitruunamehua ja tilkka sitruunaöljyä.
3. Kypsennä uunin grillivastuksen alla noin 15 minuuttia välillä kääntäen tai 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa perunoiden tai valkosipulilla ja suolalla maustetussa sitruunaöljyssä kypsennetyn pinaatin kanssa.
- VINKKI: Kalafileet kypsyvät grillivastuksen alla noin 5 minuutissa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillattu siika