Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillattu siika ja sipuliperunat

Grillattu siikafilee tarjotaan perunamurskeen kanssa. Suola ja pippuri riittävät ryydiksi voissa paistetulle tai grillatulle lohensukuiselle, valkolihaiselle kalalle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

perunat:

  • 1 kg van Gogh-perunaa
  • 200 g sipulia
  • (200 g sieniä)
  • 50 g voita
  • (keitinlientä tai kuumaa maitoa)

kalat:

  • 2-4 siikafileetä (noin 500 g)
  • suolaa
  • valkopippuria
  • nippu tilliä
  • ½ dl voisulaa

Valmistusohje

Grillattu siikafilee ja perunasurvos valmistuvat näin helposti:

  1. Kuori perunat ja pane ne suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen. Keitä puolisen tuntia.
  2. Poista kalafi leistä ruodot. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tee fi leiden pintaan viiltoja.
  3. Levitä uunipannulle leivinpaperi. Voitele paperi siikafileiden tai kalapalojen kokoiselta alueelta. Silppua päälle tilliä ja aseta kalapalat tai fileet tillin päälle. Voitele kalapalat.
  4. Grillaa tai paahda siikafileet uunissa.
  5. Kaada vesi perunoista. Ota osa vedestä talteen. Silppua sipuli ja kuullota voissa. Joukkoon voi lisätä myös sieniä. Survo perunat. Sekoita joukkoon paistetut sipulit ja tarpeen mukaan keitinlientä tai kuumennettua maitoa.
  6. Tarjoa grillattu siikafilee perunasurvoksen vaikkapa grillatun parsan kanssa.

Katso myös: Sikke Sumarin kokonaisena grillattu siika

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Täytetty kala valmistuu grillissä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillattu siika ja sipuliperunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.