Grillifilee – kokonaisena grillattu naudan ulkofilee
Naudan ulkofilee grillissä on isomman joukon ruokaa. Sisältä punainen naudan ulkofilee on mehevää ja pehmeää. Tuoreet varhaiskasvikset kypsyvät grillissä rapsakoiksi. Fileen voi tarjota myös pihveinä. Grillaa pihvit nopeasti, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta, ja tarjoa mausteliemessään.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Naudan ulkofilee grillissä, grillifilee
- 1 kg takuumureaa, marmoroitunutta naudan ulkofileetä
Mausteliemi:
- 0.5 dl soijakastiketta
- 2 rkl öljyä
- 8 kpl valkosipulinkynttä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Naudan ulkofilee grillissä valmistuu näin:
- Ota naudan ulkofilee jääkaapista noin tuntia ennen grillaamista. Sekoita mausteliemen ainekset.
- Grillaa fileetä noin 5 minuuttia puoleltaan. Nosta filee mausteliemeen ja anna maustua 1-2 tuntia tai jopa yön yli kylmässä.
- Leikkaa viipaleiksi. Yön yli jääkaapissa maustunut naudan filee on helppo leikata hyvällä veitselläpaperinohuiksi viipaleiksi. Tarjoa joko salaatin tai lämpimien lisäkkeiden kanssa.
Lue myös: Grillaa täydellistä lihaa – tiedätkö lihojen oikeat sisälämpötilat?
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Juhannuksen juhlamenu: grillattu sisäfilee, thaikala ja siideribroileri sekä parhaat lisukkeet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillifilee – kokonaisena grillattu naudan ulkofilee