Harry Potter -kakku
Harry Potter -kakku eli velhonhattukakku syntyy kuorruttamalla tötterön muotoinen kakku mustalla sokerikuorrutteella. Kuorrutteen ei tarvitse olla täysin sileä, vaan se saa jäädä velhomaisen ”nuhjuiseksi”.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
suklaakääretorttupohja:
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 8 liivatelehteä + ½ dl kuumaa vettä
- 2 pss valmista suklaamoussea (esim. Ekströms)
- 2 dl maitoa
- ¾ dl sokeria
- 200 g vaniljatuorejuustoa
- 1 dl lakritsikastiketta
Lisäksi:
- 2 kertakäyttöistä pursotinpussia (esimerkiksi Bruno)
- 1 annos voikreemikuorrutusta (kts. mansikka-cupcakes-ohje)
koristeluun:
- 750 g mustaa kaulittavaa sokerikuorrutetta
- tomusokeria
Valmistusohje
Harry Potter -kakku valmistuu näin:
- valmistuaika 45 min
- hyytymisaika 3-4 tuntia
- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Kypsennä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle.
- Lyhennä toinen pursotinpussi 32 cm:n pituiseksi (kärjestä mitattuna) ja leikkaa auki vinolta sivulta. Avaa pussi kolmioksi, levitä kääretorttulevyn päälle ja leikkaa torttulevystä sen kokoinen kolmiopala kakkua varten. Ota kääretorttulevystä myös pyöreä (halkaisijaltaan 18 cm) pohjapala kakkuun.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Valmista suklaamousse pakkauksen ohjeen mukaan, sekoita jauhe maitoon ja mausta sokerilla. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Liuota liivatelehdet kuumaan veteen ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen moussen joukkoon.
- Pujota kolmion muotoinen kääretorttupala ehjään pursotinpussiin siten, että se kiertää pussin reunoilla. Lusikoi moussea pursotinpussiinkääretorttulevyn sisään ja valuta moussekerrosten väliin lakritsikastiketta ohuina raitoina. Paina päälle vielä pyöreä kääretorttupohjapala.Sulje pussi ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3-4 tunniksi saumapuoli alaspäin. Käännä pussia pari kertaa hyytymisen aikana ja nosta loppuvaiheessa pystyasentoon.
- Valmista voikreemikuorrutus. Irrota kakku pursotinpussista ja laita tarjoilualustalle. Sivele kakun päälle ohut kerros voikreemikuorrutusta, nosta hetkeksi jääkaappiin ja levitä vielä toinen kerros voikreemiä.
- Ota sokerikuorrutteesta pieni pala (150 g) sivuun. Ripottele työpöydälle kevyesti tomusokeria ja kauli sokerikuorrute ohueksi levyksi. Kiepauta kaulimen ympärille ja kääräise siitä varovasti kakun ympärille kevyesti painaen. Purista hatun huipusta varovasti ja taivuta hieman taaksepäin (saumakohtaan päin) varovasti. Pullasudin avulla saat poistettua ylimääräisen tomusokerin kuorrutteen pinnalta. Leikkaa ylimääräinen sokerikuorrute pois kakun alareunasta.
- Kauli pieni pala sokerikuorrutetta pitkäksi 5-7 cm paksuksi nauhaksi. Leikkaa reunat suoraksi ja laita kakun ympärille tarjoiluvadille ”hatun lieriksi”.
- Pitsakierteet sopivat suolaiseksi tarjottavaksi makean kakun kanssa esimerkiksi lastenjuhlissa.
- VINKKI! Voit kiepauttaa kakun alareunaan mustan silkkinauhan koristeeksi.
Lue myös Anna.fi: Vietä veikeät lastenjuhlat – poimi ideat lasten synttäreille
Kommentoi
Kommentoi juttua: Harry Potter -kakku