Reseptit

Haudutettu ruispuuro

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1.5 l vettä
  • 4-4½ dl ruisjauhoja
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Haudutettu ruispuuro

 

  1. Kiehauta vesi.
  2. Lisää ruisjauhot ja suola hyvin sekoittaen, jotta paakkuja ei pääse syntymään.
  3. Anna hautua miedolla lämmöllä noin tunnin ajan.
  4. Nauti puolukoiden, mustikoiden tai voisilmän sekä maidon kera.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Haudutettu ruispuuro

Kokkailija

Täällä sanotaan että sekoita ruisjauhot kiehuvaan veteen. Täytyykö ruisjauhot ensin sekoittaa toisessa kattilassa kiehuvaan veteen ja sitten kaataa hauhdutuskattilaan ? Sillä eihän hauhdutuskattilassa vesi kiehu ykäosassa ????

Kokkailija

Täällä sanotaan että sekoita ruisjauhot kiehuvaan veteen. Täytyykö ruisjauhot ensin sekoittaa toisessa kattilassa kiehuvaan veteen ja sitten kaataa hauhdutuskattilaan ? Sillä eihän hauhdutuskattilassa vesi kiehu ykäosassa ???? Operaattori sanoi että ei voi lähettää kysymystä ”kun sitä on jo kysytty mutta ei osata vastata !

Kunnolla haudutettu uutismallaspuuro

Haudutettu uutisruismallas / uutisruisjauho puuro.

AINEKSET:

2,5 l vettä
750 g karkeita uutisruisjauhoja
250 g uutismallassaunan karkeahkoksi jauhettuja uutismaltaita
1/2 teelusikallista suolaa

OHJE:

1. Kuumenna vesi vähintään 5 litran kattilassa 70 asteiseksi.Lisää uutismaltaat ja uutisjauhot 70 asteiseen veteen vähitellen ja koko ajan tehokkaasti vispaamalla, niin että saat puuromaisen uutispuuroseoksen. Laita kansi kattilaan.

2. Laita puuroseos hautumaan noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin. Anna hautua noin 3 tuntia. Kun puuroseoksen lämpötila pysyy noin 65-66 asteisena, niin puuroseos hautuu tehokkaasti noin 3 tunnissa. Sekoita puuroseosta hautumisen aikana 2-3 kertaa.

3. Laita hautunut uutispuuro kunnolliseen posliiniseen tai lasiseen uunivuokaan. Paista uutismallaspuuroa 130-140 asteisessa sähkölieden uunissa noin 3 tuntia.

Uutismallaspuuro sopii tarjottavaksi kuumana tai kylmänä.

Tarjoile kuuma uutismallaspuuro perinteisesti maidon ja sirotesokerin kanssa.

Uutismallaspuuron kanssa voi tarjoilla lisukkeeksi myös esimerkiksi appelsiinihilloa tai marmelaadia tai muita sopivia hilloja.

Tarjoile vaihteeksi kermavaahdon, vihreän hillon ja keltaisten hedelmäviipaleiden kanssa.

Mallaspuuron voi valmistaa tavallisista kaupan hyllystä saatavista raaka-aineista. Määritteenä ”uutis” ei ole pakollinen. Kaupan hyllystä mämmimallas käy hyvin.

Lisää ohjeeseen reilusti puolukkasurvosta, niin tällä ohjeella saat puolukka-mallaspuuron.

Pitkään haudutettu ruispuuro maltaalla.

Kunnolla haudutettu ruispuuro maltaalla.

AINEKSET:

2 litraa vettä
4 desilitraa ruisjauhoja
2 desilitraa jauhettuja ruismaltaita
1-1 ½ teelusikallista suolaa

VALMISTUSOHJE:

Kuumenna vesi kattilassa noin 70 asteiseksi.
Lisää ruisjauhot ja maltaat vispaamalla tehokkaasti sekoittaen 70 asteiseen veteen, jotta paakkuja ei pääse syntymään.
Laita puurokattila 70 asteiseen sähkölieden uuniin ja anna hautua 2-3 tuntia. Sekoita hautumisen aikana noin 3 kertaa.
Ota puurokattila uunista ja lisää hautuneeseen puuroon suola. Sekoita. Jos puuro on liian sakeaa, niin tässä vaiheessa voit lisätä tarvittaessa kuumaa vettä.
Laita puuro kunnolliseen uunivuokaan. Hauduta puuroa noin 130 asteisessa sähkölieden uunissa 2-3 tuntia. Kuortumisen estämiseksi voit hautumisen aikana pintaa kostuttaa kevyesti vedellä. Voit hauduttaa lähes täysiä vuokia. Vajaassa vuoassa puuro saattaa kuivahtaa korpuksi.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.