Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hedelmäinen suklaakakku

Suklaa kuuluu jouluun. Tuhti portviinillä kostutettu suklaakakku sisältää pähkinöitä ja hedelmiä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Hedelmäinen suklaakakku

  • 100 g viikunoita
  • 1 dl vettä
  • 100 g tummaa suklaata
  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 ½ vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä

Hedelmäisen suklaakakun kostutus:

  • 1 dl portviiniä

Suklaakakun kuorrutus:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 50 g voita

Valmistusohje

Hedelmäinen suklaakakku leivotaan näin:

Hedelmäinen suklaakakku kostutetaan tässä ohjeessa portiviinillä.  Portviinin voi korvata vaikkapa luumujen liotusliemellä tai kahvilla tai manteliköörillä.

  1. Silppua viikunat ja keitä veden kanssa soseeksi. Jäähdytä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jäähdytä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää suklaa ja viikunasose. Seulo siivilän läpi joukkoon vehnäjauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe sekä pähkinät.
  3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ota kypsä kakku uunista ja kaada portviini vuokaan kakun päälle. Anna imeytyä. Kumoa kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Kaada hieman jäähtynyt suklaa kakun päälle. Kakun voi koristaa sulaan suklaaseen kastetuilla mahonian lehdillä.

Vinkki suklaaleipurille: Leivontasuklaa on kätevintä sulattaa mikrossa ohjeen mukaan. Jos mikroa ei ole käytössä, sulatetaan suklaa vesihauteessa. Paloittele suklaa hyvin lämpöä johtavaan astiaan esim. metalliastia. Aseta sulatusastia vesikattilan päälle, jonka pohjalla on lähes kiehuvaa, höyryävää vettä. Sulatusastia ei mielellään saa koskettaa veden pintaa. Sulatusastian tulisi olla kattilan reunat peittävä. Jos vesiastian höyryä tai vesipisaroita pääsee suklaan joukkoon, jämähtää suklaa helposti kokkareeksi.

Kaipaatko lisää suklaakakkureseptejä? Kokosimme tarjolle Kotilieden parhaat suklaakakkureseptit – kurkkaa ihmeessä!

Katso myös Anna.fi/ruoka: 3 x suklaakakku isänpäivään – täydellisessä kakussa on vahva suklaan maku, raikas täyte tai valuva sisus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmäinen suklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.