Reseptit

Hersryynpiirakat

Ainekset

Hersryynpuuro:

  • 1 l maitoa
  • 1 rkl voita
  • 4 dl hirssihiutaleita (Myllyn Paras)
  • 2 tl suolaa
  • 2 munaa

kuoritaikina:

  • 2 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 1 rkl öljyä

voiteluun:

  • 2 dl vettä tai maitoa
  • noin 50g voita

Valmistusohje

Hersryynpiirakat
  • 30 kpl
  • valmistusaika 1,5 tuntia

1. Kuumenna maito kiehuvaksi. Lisää hiutaleet, voinokare ja suola. Keitä kolmisen minuuttia. Anna hautua viitisen minuuttia. Jäähdytä, lisää munat ja käytä piirakoiden täytteenä. Karjalanpiirakat voi täyttää myös riisi-, ohra-, manna- tai spelttipuurolla tai perunasoseella.

2. Sekoita kuoritaikina ainekset napakaksi taikinaksi. Pyöritä taikina pötköksi ja jaa se palaksi. Pyöritä palat pallosiksi, litistä ne jauhokeossa kakkaroiksi ja peitä muovikelmulla.

3. Ajele kuusi kakkaraa runsaasti jauhotetulla alustalla ohuiksi, pyöreiksi kuoriksi piirakkapulikalla. Pinoa kuoret muovin alle. Ripota väleihin jauhoja.

4. Harjaa kuorista jauhot. Levitä kuorille lusikallinen puuroa ja ummista kuoret rypyttämällä veneen muotoon. Paista piirakoita 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ajele, täytä ja rypytä välillä toinen pellillinen piirakoita.

5. Kiehauta vesi tai maito ja sulata joukkoon voi. Kasta piirakat nopeasti seokseen ja nosta laakealle leivinpaperilla vuorattuun astiaan pehmenemään. Peitä piirakat toisella paperilla ja pyyhkeellä. Tarjoa lämpiminä munavoin kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hersryynpiirakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.