Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Herukka-vadelmakakku

Herukka-vadelmakakku saa täytteekseen vadelmaa ja mustaherukoita, sekä kermasta ja jogurtista tehdyn raikkaan täytteen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl karkeita vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

kostutus:

  • 1 dl vedellä laimennettua sitruunamehua

täytehillo:

  • 150 g mustaherukoita
  • 100 g vadelmia
  • 100 g hillosokeria

täytehyytelö:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • 3 liivatelehteä

koriste:

  • 2 dl kuohukermaa
  • musta- ja viherherukoita, vadelmia, herukanlehtiä

kiille:

  • 2 dl vettä tai mehua
  • 1 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

Herukka-vadelmakakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan noin 22 cm:n kokoiseen vuokaan ja paista noin 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun hetken jäähtyä ja kumoa ritilälle.
  2. Kiehauta mustaherukat, vadelmat ja hillosokeri kattilassa noin 3 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Pese kakkuvuoka ja vuoraa se kelmulla siten, että reunat tulevat vuoan reunojen yli reilusti. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Laita kansiosa vuoan pohjaa vasten. Kostuta kakun leikkauspinta kevyesti sitruunamehulla. Levitä herukkavadelmahillo päälle.
  4. Valmista täytehyytelö. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatteista vesi pois ja sulata kuumaan mehuun. Lisää sokeri ja sekoita liivateseos jogurtin joukkoon. Mausta vaniljasokerilla ja lisää kevyesti sekoittaen kermavaahto. Kaada jogurttikermahyytelö marjahillokerroksen päälle. Nosta kakun pohjaosa päälle leikkauspinta alaspäin. Kostuta pinta lopulla mehulla. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
  5. Kumoa tarjoiluvadille. Poista kelmut. Koristele kakun pinta tuoreilla tai pakastetuilla marjoilla. Sivele pintaan hyytelösokerista valmistettua lientä. Kakun voi jättää ilman kermavaahtoreunoja, mutta jos haluat pursota kermavaahto reunoille ja koristele herukka-vadelmakakku vielä mustaherukanlehdillä.

Katso myös: Mökkikakku on helppo herkku – 15 parasta kesäkakkua mansikoiden, suklaan ja marengin ystäville

Katso myös Anna.fi/Ruoka: 3 x vastustamaton herkku viinimarjoista


Kommentoi

Kommentoi juttua: Herukka-vadelmakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.