Hetun italialainen salaatti
Hetun italialainen salaatti on runsas, herkullinen ja iloinen kuin italialainen tilkkutäkki.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Italialainen salaatti:
- 2-3 erilaista salaattia (frisee-, jää-, tammenlehti- ja vuonankaalisalaattia)
- 1 verkkomeloni tai lohko vesimelonia
- 6 tomaattia
- ½-1 tuoretta kurkkua
- 400 g tuoreita herkkusieniä
- tummia ja vihreitä oliiveja, mielellään marinoituja
- noin 250 g ilmakuivattuja tomaatteja suikaleina
- 400 g mozzarella-juustoa
- 200-250 g ilmakuivattua parmankinkkua
- runsaasti tuoretta basilikaa
- 60 g paahdettuja pinjansiemeniä
- (emmentalia tai Grana Padanoa)
kastike:
- 1 dl extra vergine oliiviöljyä
- 3 kpl puristettua valkosipulinkynttä
- herneenversoja, sokeriherneenpalkoja
Valmistusohje
Italiailainen salaatti Hetu Hietasen ohjeella valmistuu näin:
- Asettele pestyt ja kuivatut salaatin lehdet kerroksittain laakealle salaattivadille. Levitä salaatinlehtien päälle lusikalla kastikkeeksi murskattujen valkosipulinkynsien maustamaa öljyä. Leikkaa kuorittu meloni lohkoiksi ja nämä ohuiksi viipaleiksi ja tomaatit viipaleiksi. Kurkun voit kuoria, poista keskiosa omenaporalla, halkaise kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Puhdista sienet ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä. Jos haluat voit marinoida ne sitruunamehun maustamassa öljyssä (2 dl oliiviöljyä, 1 dl sitruunamehua, 0,25 tl suolaa, 0,5 tl mustapippuria ja 1 valkosipulinkynsi) ja antaa olla jääkaapissa maustumassa muutaman tunnin ajan.
- Laita salaatinainekset kauniisti kerroksittain salaatinlehtien päälle. sirottele joukkoon kuivattua tomaattia suikaleiksi leikattuna, mustia ja vihreitä oliiveja ja hienoksi leikattua basilikaa. Leikkaa mozzarella-juusto ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa läpikuultavan ohuet kinkkuviipaleet kahdeksi kapeaksi suikaleeksi ja kiedo ne ruusukkeiksi salaatin reunoille tai kimpuksi keskelle. Levitä salaatinkastiketta lusikalla pieninä erinä kerrallaan sivellen kerrosten väliin.
- Paahda pinjansiemenet kuumalla panulla ja sirottele salaatin päälle. Tarjoa italialainen salaatti noutopöydässä tai alkuruokana.
Italialainen salaatti taipuu tuunaukseen:
- Muuntele salaattia makusi mukaan: pinnalle voit sirotella herneenversoja ja keitettyjä parsannuppuja. Joukkoon sopivat hyvin myös ryöpätyt sokeriherneen palot. Mozzarellan asemesta voit käyttää suomalaista kiinteää kotijuustoa. Salaatin päälle voit vuolla lastuja suomalaisesta mustaleimaisesta emmentaljuustosta tai italialaisesta Grana Padano -juustosta.
- ”Tämä on ihana muistojen salaatti, johon vieraat aina ihastuvat ja kysyvät ohjetta. Juhlava salaatti, jota jokainen voi muunnella oman makunsa ja saatavilla olevien ainesten mukaan!”
Ohje: Hetu Hietanen, Espoo
Katso myös: 8 vinkkiä noutopöytään – noudata näitä ohjeita, niin onnistut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sopiva salaatti joka makuun ja tilanteeseen: ruokaisa, raikas, yllättävä, kuuma, eksoottinen ja makea
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hetun italialainen salaatti