Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hienostuneet kerrosleivät

Kerrosleivät maistuvat juhlien suolapaloina. Leipien täytteessä maistuu broilerileikkele, tuorejuusto, pehmeä ranskankerma ja ruohosipuli.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
36  annosta

Ainekset

Kerrosleivät

  • 18 isoa viipaletta täysjyväpaahtoleipää
  • 18 isoa viipaletta vehnäpaahtoleipää

täyte:

  • 2 grillattua broilerin rintaleikettä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 2-3 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • (puolikas punainen paprika)
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kerrosleivät valmistuvat näin helposti:

1. Poista rintaleikkeistä nahka ja luut, paloittele liha. Mittaa broilerinlihat, tuorejuusto ja ranskankerma monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää massan joukkoon hienonnettu ruohosipuli ja pieneksi kuutioitu paprika. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. 2. Ota 6 täysjyväpaahtoleipää ja 12 vehnäpaahtoleipää. Kokoa leivät siten, että levität yhdelle vehnäpaahtoleivälle täytettä, painat päälle täysjyväpaahtoleivän, levität sen päälle täytettä ja painat päälle vielä vehnäpaahtoleivän. 3. Kokoa ja täytä loput paahtoleipäviipaleet (6 vehnäpaahtoleipää ja 12 täysjyväpaahtoleipää) vastaavasti niin, että täysjyväpaahtoleipä on alimmaisena ja päällimmäisenä ja keskimmäisenä vehnäpaahtoleipä. 4. Leikkaa kerrosleivistä reunat pois terävällä veitsellä. Leikkaa paahtoleivät poikittain kolmeen osaan. Säilytä kerrosleivät viileässä kelmulla peitettynä ja tarjoa ne lastenkutsuilla tai vaikkapa lakkiaisten suolapaloina noutopöydässä.

Lue myös Anna.fi: Vietä veikeät lastenjuhlat: Poimi ideat lasten synttäreille!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hienostuneet kerrosleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.