Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Höyrymakkara

Lenkkimakkara kuumenee kätevästi kerroskattilassa annospaloina sellaisenaan tai leivinpaperiin kiedottuna nyyttinä yhdessä sipulin ja tomaatin kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Höyrymakkara

  • 400 g lenkkimakkaraa
  • 8 kpl perunoita
  • 1-2 kpl sipulia suikaloituna
  • 2-4 kpl tomaattilohkoja
  • sinappia
  • yrttimausteita

Valmistusohje

 

  1. Lenkkimakkara kuumenee kätevästi kerroskattilassa annospaloina sellaisenaan tai leivinpaperiin kiedottuna nyyttinä. Kypsennä perunat kattilan alaosassa ja makkara yläosassa. Nyyttiin voit lisätä suikaloitua sipulia, purjoa, tomaattilohkoja, sinappia ja yrttimausteita.
  2. Pannulla voit ensin kypsentää viipaleina porkkanaa, sipulia kesäkurpitsaa, munakoisoa tai fenkolia niukassa öljyssä. Kannen alla kasviksista muodostuu höyryä, joten kasvisten päälle voit viipaloida makkaraa lämpiämään kasvishöyryihin. Loppuvaiheessa voit ripotella sopiviin koloihin muutaman nokareen sulatejuustoa.

Lue myös: Rakastetaanko teilläkin makkararuokia? Lue lenkkimakkaran mielenkiintoisesta historiasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Höyrymakkara

Sinun täytyy kommentoidaksesi.