Höyrymakkara
Lenkkimakkara kuumenee kätevästi kerroskattilassa annospaloina sellaisenaan tai leivinpaperiin kiedottuna nyyttinä yhdessä sipulin ja tomaatin kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Höyrymakkara
- 400 g lenkkimakkaraa
- 8 kpl perunoita
- 1-2 kpl sipulia suikaloituna
- 2-4 kpl tomaattilohkoja
- sinappia
- yrttimausteita
Valmistusohje
- Lenkkimakkara kuumenee kätevästi kerroskattilassa annospaloina sellaisenaan tai leivinpaperiin kiedottuna nyyttinä. Kypsennä perunat kattilan alaosassa ja makkara yläosassa. Nyyttiin voit lisätä suikaloitua sipulia, purjoa, tomaattilohkoja, sinappia ja yrttimausteita.
- Pannulla voit ensin kypsentää viipaleina porkkanaa, sipulia kesäkurpitsaa, munakoisoa tai fenkolia niukassa öljyssä. Kannen alla kasviksista muodostuu höyryä, joten kasvisten päälle voit viipaloida makkaraa lämpiämään kasvishöyryihin. Loppuvaiheessa voit ripotella sopiviin koloihin muutaman nokareen sulatejuustoa.
Lue myös: Rakastetaanko teilläkin makkararuokia? Lue lenkkimakkaran mielenkiintoisesta historiasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Höyrymakkara