Höyrytetyt parsa ja purjo
Kevyt höyrytys kypsentää parsat ja purjon. Tuoreella salvialla ja basilikalla höystetty suolaisen makea öljykastike tuo höyrytettyihin kasviksiin makua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Höyrytetty parsa ja purjo
- 1 puntti parsaa
- 3 pientä purjoa
Yrttiöljy
- ½ tl merisuolaa
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- ½ tl hunajaa
- ½ tl mustapippuria
- 3 salvian- tai basilikanoksaa
- 3-4 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Höyrytetty parsa ja purjo tehdään näin:
Jos haluat voit tehdä tämän lisukkeen pelkästää parsasta tai purjosta.
- Huuhtele ja paloittele kasvikset. Halkaise purjot ja huuhtele ne huolellisesti.
- Kiehauta vesi kattilassa ja aseta kasvispalat siivilään poreilevan veden päälle. Höyrytä puolikypsiksi.
- Sekoita yrttiöljy ja valele se kasvisten päälle juuri ennen ruokailua. Tarjoa kasvikset heti esimerkiksi lohimedaljongin kanssa.
Katso myös: Parsareseptit keväiseen herkutteluun
Lue myös: Parsa parhaimmillaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Höyrytetyt parsa ja purjo