Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Höyrytetyt parsa ja purjo

Kevyt höyrytys kypsentää parsat ja purjon. Tuoreella salvialla ja basilikalla höystetty suolaisen makea öljykastike tuo höyrytettyihin kasviksiin makua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Höyrytetty parsa ja purjo

  • 1 puntti parsaa
  • 3 pientä purjoa

Yrttiöljy

  • ½ tl merisuolaa
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • ½ tl hunajaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 3 salvian- tai basilikanoksaa
  • 3-4 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Höyrytetty parsa ja purjo tehdään näin:

Jos haluat voit tehdä tämän lisukkeen pelkästää parsasta tai purjosta.

  1. Huuhtele ja paloittele kasvikset. Halkaise purjot ja huuhtele ne huolellisesti.
  2. Kiehauta vesi kattilassa ja aseta kasvispalat siivilään poreilevan veden päälle. Höyrytä puolikypsiksi.
  3. Sekoita yrttiöljy ja valele se kasvisten päälle juuri ennen ruokailua. Tarjoa kasvikset heti esimerkiksi lohimedaljongin kanssa.

Katso myös: Parsareseptit keväiseen herkutteluun

Lue myös: Parsa parhaimmillaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Höyrytetyt parsa ja purjo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.