Reseptit

Inkiväärijäädyke ja karpalokastike

Ainekset

  • 30 g tuoretta inkivääriä
  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl kuohukermaa

karpalokastike

  • 250 g karpaloita tai puolukoita
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Inkiväärijäädyke ja karpalokastike
  1. Raasta inkivääri karkeaksi raasteeksi. Mittaa vesi, sokeri ja inkivääri kattilaan. Kuumenna ja keitä kunnes jäljellä on noin desilitra sokerilientä. Siivilöi inkivääriraaste liemestä.
  2. Vaahdota kananmunat ja kerma eri astioissa. Kaada sokeriliemi koko ajan hyvin vatkaten munavaahtoon. Sekoita kermavaahto varovasti käännellen joukkoon ja kaada seos jäädykevuokaan. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä ainakin vuorokauden ajan. Kumoa juuri ennen tarjolle tuontia ja tarjoa karpalokastikkeen kanssa.
  3. Mittaa karpalot, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä viitisen minuuttia. Soseuta ja puserra siivilän läpi kastikkeeksi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Inkiväärijäädyke ja karpalokastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.