Inkiväärijäädyke ja karpalokastike
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 30 g tuoretta inkivääriä
- 2 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 4 dl kuohukermaa
karpalokastike
- 250 g karpaloita tai puolukoita
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
- Raasta inkivääri karkeaksi raasteeksi. Mittaa vesi, sokeri ja inkivääri kattilaan. Kuumenna ja keitä kunnes jäljellä on noin desilitra sokerilientä. Siivilöi inkivääriraaste liemestä.
- Vaahdota kananmunat ja kerma eri astioissa. Kaada sokeriliemi koko ajan hyvin vatkaten munavaahtoon. Sekoita kermavaahto varovasti käännellen joukkoon ja kaada seos jäädykevuokaan. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä ainakin vuorokauden ajan. Kumoa juuri ennen tarjolle tuontia ja tarjoa karpalokastikkeen kanssa.
- Mittaa karpalot, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä viitisen minuuttia. Soseuta ja puserra siivilän läpi kastikkeeksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Inkiväärijäädyke ja karpalokastike