Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Inkiväärin tuoksuinen katkarapuvokki

Inkiväärin tuoksuinen katkarapuvokki tehdään silputusta uudesta kaalista tai kiinankaalista, porkkanasta, purjosta, kevätsipulista ja chilistä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Katkarapuvokki

  • 1 rkl omenamehua (tai riisiviiniä)
  • 1-2 tl soijakastiketta
  • 2 tl ohrakasta tai perunajauhoja
  • n. 200-300 g katkarapuja
  • 1 kpl kiinankaali tai tuoretta uutta kaalia
  • 1.5 dl vettä
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl purjo tai nippu kevätsipulia
  • 1 pala tuoretta inkivääriä (noin 20 g)
  • ½-1 kpl punaista chiliä
  • 3 rkl öljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Katkarapuvokki valmistuu näin nopeasti ja helposti:

  1. Sekoita omenamehu tai riisiviini, soijakastike ja 1 tl perunajauhoja tai ohrakasta. Kaada seos katkarapujen päälle. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
  2. Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi.
  3. Puhdista kiinankaali, leikkaa neljään osaan pituussuunnassa ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa purjot tai kevätsipulit vinottain viipaleiksi. Kuori inkivääripala ja leikkaa hienoksi. Poista chilistä siemenet ja sisäkalvot.
  4. Kuumenna öljy wokissa, lisää katkaravut, inkivääri ja chili. Lisää kaalisuikaleet. Lisää noin 1,5 dl vettä ja loput perunajauhoista tai ohrakkaasta keskenään sekoitettuina. Kypsennä 1-2 minuuttia pienellä lämmöllä. Lisää sipulisuikaleet, kiehauta ja tarkista maku. Tarjoa katkarapuwokki keitetyn riisin tai nuudelien kanssa.

Katso myös: Kevyet vokkiruoat pursuavat kasviksia – 6 maukasta ohjetta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vihreä vokki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Inkiväärin tuoksuinen katkarapuvokki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.