Inkiväärin tuoksuinen katkarapuvokki
Inkiväärin tuoksuinen katkarapuvokki tehdään silputusta uudesta kaalista tai kiinankaalista, porkkanasta, purjosta, kevätsipulista ja chilistä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Katkarapuvokki
- 1 rkl omenamehua (tai riisiviiniä)
- 1-2 tl soijakastiketta
- 2 tl ohrakasta tai perunajauhoja
- n. 200-300 g katkarapuja
- 1 kpl kiinankaali tai tuoretta uutta kaalia
- 1.5 dl vettä
- 2 kpl porkkanaa
- 1 kpl purjo tai nippu kevätsipulia
- 1 pala tuoretta inkivääriä (noin 20 g)
- ½-1 kpl punaista chiliä
- 3 rkl öljyä
- suolaa
Valmistusohje
Katkarapuvokki valmistuu näin nopeasti ja helposti:
- Sekoita omenamehu tai riisiviini, soijakastike ja 1 tl perunajauhoja tai ohrakasta. Kaada seos katkarapujen päälle. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
- Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi.
- Puhdista kiinankaali, leikkaa neljään osaan pituussuunnassa ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa purjot tai kevätsipulit vinottain viipaleiksi. Kuori inkivääripala ja leikkaa hienoksi. Poista chilistä siemenet ja sisäkalvot.
- Kuumenna öljy wokissa, lisää katkaravut, inkivääri ja chili. Lisää kaalisuikaleet. Lisää noin 1,5 dl vettä ja loput perunajauhoista tai ohrakkaasta keskenään sekoitettuina. Kypsennä 1-2 minuuttia pienellä lämmöllä. Lisää sipulisuikaleet, kiehauta ja tarkista maku. Tarjoa katkarapuwokki keitetyn riisin tai nuudelien kanssa.
Katso myös: Kevyet vokkiruoat pursuavat kasviksia – 6 maukasta ohjetta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vihreä vokki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Inkiväärin tuoksuinen katkarapuvokki