Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Italialainen perunakakku (Tortino di Patate)

Italialainen perunakakku valmistuu vaivatta ja maistuu liharuokien lisukkeena tai vihreän salaatin kanssa. Parmesaani ja valkosipuli maustavat herkun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Italialainen perunakakku

  • 2 kpl kookasta perunaa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • 0.5 dl kermaa
  • 30 g parmesaanijuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa, pippuria
  • 20 g voita

Valmistusohje

Italialainen perunakakku (Tortino di Patate) syntyy näin:

Italialainen perunakakku maistuu liharuoan lisukkeena tai vihreän salaatin kanssa kevyenä iltapalana.

  1. Kuori perunat ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta perunaviipaleita muutaman minuutin ajan, kaada vesi pois ja kuivaa perunat.
  2. Vatkaa kananmunat, maito, kerma ja juustoraaste kulhossa. Mausta kananmunaseos suolalla, pippurilla ja valkosipulilla.
  3. Voitele neljä pientä annosvuokaa tai yksi laakea vuoka ja levitä perunaviipaleet vuokaan. Kaada kermainen munaseos perunoiden päälle.
  4. Paista  perunakakkua 180 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Italialainen munakoisovuoka

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Italialainen perunakakku (Tortino di Patate)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.