Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jäätee

Jäätee on kesän hittijuoma. Jäätee syntyy helposti pussiteestä jäähdyttämällä ja maustamalla. Katso resepti ja mainiot vinkit jääteen maustamiseen!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Jäätee

  • 4 teepussia
  • 1 l kylmää vettä
  • sokeria
  • jääpaloja
  • mintun tai sitruunamelissan lehtiä
  • sitruunaviipaleita tai marjoja

Valmistusohje

Jäätee tehdään helposti näin:

  1.  Kaada kylmä vesi teepussien päälle kannuun ja anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Näin teejuomasta tulee kirkasta.
  2. Mausta jäätee sokerilla tai kylmällä sokeri- tai hunajaliemellä (2 dl teetä/ 2 tl sokeria). Lisää juomaan jääpaloja ja sitruunaviipale tai sitruunamelissan tai mintun lehtiä.

Jääteevinkki x 3

  • Jos käytät vadelmateetä, lisää juomaan jäisiä vadelmia. Mustaherukkateehen voit lisätä mustaherukkamehua. Hieno mustaherukanlehtien makuu tulee, kun kaadat puhtaiden lehtien päälle kiehuvaa vettä. Anna veden jäähtyä. Tarjottimelle voit sirotella koristeeksi mustaherukan tai vadelman lehtiä. Hedelmäteestä tulee kauniin punainen juoma, jonka voit koristaa vaikka kirsikalla.
  • Jos valmistat jääteen haudutetusta teestä, kiehauta 1 l vettä ja kaada teelehtien (2 rkl) päälle. Hauduta teetä 3-5 minuuttia. Siivilöi juoma ja jäähdytä se nopeasti jääpaloilla. Makeuta tee sokerilla kuumana tai sokeriliuoksella tai makeutusaineella kylmänä. Korista juoma sitruunaviipaleella, jääpaloilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
  • Jos aamuteetä jää, siivilöi juoma ja säilytä jääkaapissa. Voit makeuttaa teejuoman valmiiksi. Jäätee piristää janojuomana sellaisenaan.

Lue myös: 9 x raikas kesäjuoma ja Juhannuksen parhaat kesäjuomat

Lue myös Anna.fi: Kylmä viljatee


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jäätee

Ko

No meiltäkin vaimon kanssa👍

vaimos tuttu(antti)

suna olisin vaan hiljaa…

Sinun täytyy kommentoidaksesi.