Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauheliha-punajuuripiirakka

Ainekset

piirakkapohja:

  • 0.8 dl graham- tai ruisjauhoja
  • 0.8 dl vehnäjauhoja
  • 50 g margariinia
  • 1.5 rkl Kylmää vettä

täyte:

  • jauheliha-punajuurivuokaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sulatejuustoa

Valmistusohje

Jauheliha-punajuuripiirakka tehdään näin:

  1. Sekoita jauhot keskenään, nypi sekaan margariini. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa.
  2. Valmista täyte. Sekoita jauheliha-punajuurivuoan sekaan kananmuna.
  3. Levitä piirakkataikina voideltuun pieneen piirakkavuokaan tai kahteen annosvuokaan. Levitä täyte pohjan päälle ja nostele muutama pieni nokare sulatejuustoa piirakan pintaan.
  4. Paista piirakka kypsäksi 200-asteisessa uunissa. Kypsymiseen kuluu noin 15 minuuttia. Tarjoile piirakka yhdessä vihersalaatin kanssa lounaaksi tai ruokaisaksi iltapalaksi.

Katso myös: Valitse oikea jauheliha oikeaan ruokaan – katso parhaat vinkit!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauheliha-punajuuripiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.