Jauhelihapiiras
Jauhelihapiiras on muheva suolainen piirakka, jonka voi tuoda vaikka tuliaisiksi valmistusastiassaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
pohja:
- 150 g margariinia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 250 g maitorahkaa
täyte:
- 400 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
kuorrutuskastike:
- 2 rkl voita tai margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- 2 dl juustoraastetta
- (¼ tl suolaa)
voiteluun:
- munaa
Valmistusohje
Jauhelihapiiras leivotaan näin:
- Nypi pehmeä rasva, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi. Lisää rahka. Laita taikina viileään.
- Ruskista pannulla jauheliha ja hienoksi leikatut sipulit. Lisää murskattu tai hienonnettu valkosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit lisätä muitakin mausteita ja yrttejä.
- Valmista kastike. Kiehauta vehnäjauhot rasvassa ja sekoita joukkoon maito. Keitä seosta noin 5 minuuttia koko ajan hämmentäen. Lisää juustoraaste ja tarvittaessa suolaa.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi levyksi ja aseta halkaisijaltaan noin 30 cm:n pyöreään voideltuun vuokaan. Lisää jäähtynyt täyte ja sen päälle juustokastike.
- Kauli lopusta taikinasta leivinpaperin päällä kansi ja kumoa se piirakan päälle. Voitele taikinakansi kananmunalla ja pistele lopuksi haarukalla.
- Paista piirakka 175-200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes piirakka on kypsä ja kauniin ruskea. Jauhelihapiiras maistuu raikkaan salaatin kanssa.
Ohje: Mirja Kainua, Jääli
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suolainen piirakka piristää arki-iltaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauhelihapiiras