Jauhemaksapihvit
Jauhelmaksapihvit on helppo, edullinen ja maukas arkiruoka perunamuusin ja puolukkasurvoksen kera. Jauhemaksapihvit maistuvat myös välipalaksi sämpylän välissä vihreän salaatin, ananasrenkaan tai tomaattiviipaleen mehevöittämänä.
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Jauhemaksapihvit:
- 2 porkkanaa
- 300 g jauhettua maksaa (tai osaksi jauhelihaa)
- 1 muna
- valkopippuria
- suolaa
paistamiseen:
- voita tai margariinia
Valmistusohje
Valmista jauhemaksapihvit näin:
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Sekoita porkkanaraasteeseen jauhettu maksa, kananmuna ja mausta seos niukasti suolalla ja ripauksella valkopippuria.
- Kuumenna nokare rasvaa teflonpinnoitetussa pannussa. Nosta seosta lusikalla kuumaan pannuun sopivan kokoisiksi pihveiksi. Pienennä lämpöä. Paista jauhemaksapihvit molemmin puolin hyvin miedolla lämmöllä, sillä maksa palaa herkästi.
- Tarjoa pihvit perunasoseen ja puolukkasurvoksen tai herkkusienimuhennoksen kanssa.
Jauhemaksapihvit maistuvat sämpylän välissä vihreän salaatin, ananasrenkaan tai tomaattiviipaleen mehevöittämänä välipalaksi. Pehmennä maksapihvien makua jauhelihalla. Korvaa puolet tai kaksi kolmannesta jauhelihalla. Porkkanaraasteen asemesta voit lisätä jauhemaksapihveihin pari keitettyä, survottua perunaa tai 3/4 dl korppujauhetta ja 1-1 1/2 dl vettä tai kermaa.
Lue myös:Maksa on edullista pikaruokaa – katso nopeat ja herkulliset ohjeet
Katso myös Anna.fi: Perinteinen maksalaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauhemaksapihvit