Jogurttilammas
Jogurttilampaan teko alkaa jo edellisenä päivänä, kun lihan annetaan maustua marinadissa seuraavaan päivään. Tarjoa valmis paisti paistettujen pinjansiementen, papujen ja sienien kera.
- Gluteeniton
Ainekset
- 2 kg karitsan- tai lampaanpaisti
- valkosipulinkynsiä
jogurttimarinadi:
- 5 dl luonnonjogurttia
- puolen sitruunanmehu
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl hunajaa
- rouhittua mustapippuria
- ( 1 rkl kardemummansiemeniä, korianterinsiemeniä tai juustokuminaa)
- 1 kanelitanko
- 1 dl silputtua minttua
Valmistusohje
1. Poista lampaasta kalvot ja isot rasvamöykyt. Tee paistin pintaan viiltoja ja työnnä koloihin halkaistuja valkosipulinkynsiä.
2. Sekoita marinadiainekset. Nosta paisti laakeaan astiaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.
3. Nosta paisti liemestä. Kaavi kokonaiset mausteet ja jogurtti pinnalta. Aseta paisti uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa kaksi tuntia. Ota paisti uunista ja kääri se puoleksi tunniksi folioon.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jogurttilammas