Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jogurttilammas

Jogurttilampaan teko alkaa jo edellisenä päivänä, kun lihan annetaan maustua marinadissa seuraavaan päivään. Tarjoa valmis paisti paistettujen pinjansiementen, papujen ja sienien kera.

Ainekset

  • 2 kg karitsan- tai lampaanpaisti
  • valkosipulinkynsiä

jogurttimarinadi:

  • 5 dl luonnonjogurttia
  • puolen sitruunanmehu
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl hunajaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ( 1 rkl kardemummansiemeniä, korianterinsiemeniä tai juustokuminaa)
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl silputtua minttua

Valmistusohje

1. Poista lampaasta kalvot ja isot rasvamöykyt. Tee paistin pintaan viiltoja ja työnnä koloihin halkaistuja valkosipulinkynsiä.

2. Sekoita marinadiainekset. Nosta paisti laakeaan astiaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.

3. Nosta paisti liemestä. Kaavi kokonaiset mausteet ja jogurtti pinnalta. Aseta paisti uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa kaksi tuntia. Ota paisti uunista ja kääri se puoleksi tunniksi folioon.

 

Saatat olla kinnostunut myös näistä ohjeista:

Välimeren lammaspaisti

Välimerellinen lammaspaisti

Karitsanpihvit

Nopea rosmariinikaritsa

Kreikkalainen lammaspaisti

Lampaan lapa

Ruoka.fi: Hitaasti paahdettu lampaan lapapaisti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jogurttilammas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.