Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jogurttisämpylät

Leipominen tuo hyvän mielen niin tekijälle kuin leipästen maistelijallekin. Pehmeän ja käsissä mielen mukaan taipuvan sämpylätaikinan työstäminen rentouttaa ja rauhoittaa. Nämä jogurttisämpylät syntyvät helposti ja aikaa kuluu vain 45 minuuttia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Jogurttisämpylät

  • 2 ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 ps (11 g) kuivahiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 10 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Valmistusohje

Jogurttisämpylät leivotaan helposti näin

1. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon jogurtti. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää ainekset nesteeseen. Alusta pehmeä taikina ja anna kohota puolisen tuntia. 2. Leivo taikina pyöreiksi sämpylöiksi. Litistä sämpylät jauhokeossa, lado pellille ja anna kohota noin 10 minuuttia. 3. Paista jogurttisämpylät 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Peitä jogurttisämpylät liinalla ja tarjoa lämpiminä.

Lue myös: Lämmin leipä palkitsee leipojan

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jogurttisämpylät

Kuivahiivautelias

Minkähänlainen kuivahiivapussi on ollut ohjeessa käytössä? Niissä tuppaa valmistajasta riippuen olemaan eri määriä kuivahiivaa ja luonnollisesti ne vastaa eri määrää tuorehiivaakin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.