Jouluinen broilerinmaksapatee
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
- 300 g broilerinmaksaa
- 3 paahtoleipäviipaletta
- 1 dl kermaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- tilkka öljyä
- 4 anjovisviipaletta
- 1 rkl anjovislientä
- 1 muna
- ripaus suolaa
- valkopippuria
- oreganoa
- 1 rkl portviiniä tai konjakkia
pinnalle:
- pekoniviipaleita
- laakerinlehti
koristeeksi:
- karpaloita tai karpalohyytelöä
- yrtinoksa
Valmistusohje
- valmistusaika 1 ½ tuntia
- Sulata maksaa jääkaapissa yli yön. Valuta maksa siivilässä.
- Silppua sipuli ja ruskista silppu öljyssä tai voissa.
- Liota paahtoleipää kermassa hetken aikaa tehosekoittimessa. Mittaa mukaan kaikki ainekset ja pyöräytä tasaiseksi massaksi.
- Kaada seos voideltuun pateevuokaan. Aseta pinnalle pekoniviipaleita tai laakerinlehtiä. Peitäastia kannella tai foliolla ja nosta se laakeaan uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle vettä ja kypsennä pateeta vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
- Anna jäähtyä ja korista haluamallasi tavalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluinen broilerinmaksapatee