Reseptit

Jouluinen broilerinmaksapatee

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 300 g broilerinmaksaa
  • 3 paahtoleipäviipaletta
  • 1 dl kermaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tilkka öljyä
  • 4 anjovisviipaletta
  • 1 rkl anjovislientä
  • 1 muna
  • ripaus suolaa
  • valkopippuria
  • oreganoa
  • 1 rkl portviiniä tai konjakkia

pinnalle:

  • pekoniviipaleita
  • laakerinlehti

koristeeksi:

  • karpaloita tai karpalohyytelöä
  • yrtinoksa

Valmistusohje

Jouluinen broilerinmaksapatee

 

  • valmistusaika 1 ½ tuntia

  1. Sulata maksaa jääkaapissa yli yön. Valuta maksa siivilässä.
  2. Silppua sipuli ja ruskista silppu öljyssä tai voissa.
  3. Liota paahtoleipää kermassa hetken aikaa tehosekoittimessa. Mittaa mukaan kaikki ainekset ja pyöräytä tasaiseksi massaksi.
  4. Kaada seos voideltuun pateevuokaan. Aseta pinnalle pekoniviipaleita tai laakerinlehtiä. Peitäastia kannella tai foliolla ja nosta se laakeaan uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle vettä ja kypsennä pateeta vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
  5. Anna jäähtyä ja korista haluamallasi tavalla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluinen broilerinmaksapatee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.