Jouluinen juureskeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
- 2 l vettä
- 1 palsternakka
- pala juuriselleriä
- 4 kaskinaurista tai puolikas lanttu
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 bataatti
- 2 Rosamunda-perunaa
- 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 1 kanaliemikuutio tai tilkka kanafondia
- 1-2 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 rkl inkiväärisiirappia tai hunajaa
- 250 g kantarelli-Koskenlaskijasulatejuustoa, tuorejuustoa tai 1 dl kermaa
- timjamia
Valmistusohje
- valmistusaika noin 1 tunti
- Puhdista ja kuori kasvikset ja leikkaa ne lohkoiksi. Kaada kasvikset kattilaan veden joukkoon. Lisää suola ja keitä puolisen tuntia.
- Lisää mausteet ja sulate- tai tuorejuusto ja keitä kymmenisen minuuttia. Soseuta ja tarkista maku (ja lisää kerma).
- VINKKI: Keiton voi tehdä myös valmiista porkkana- ja juuressosepakkauksesta ( 2 x 500 g) lisäämälläjoukkoon sopivasti nestettä ja mausteita.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluinen juureskeitto