Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jouluinen mallasleipä

Ainekset

  • 5 dl joulukaljan mallasmäskiä
  • 5 dl piimää
  • 1 rkl suolaa
  • 1 ½ dl siirappia
  • 75 g hiivaa
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • 1 dl silputtua viikunaa
  • 1 dl silputtua taatelia
  • 1 dl paloiteltuja pecan- tai hasselpähkinöitä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl ruisjauhoja
  • 8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 100 g pehmeää voita

pinnalle:

  • 1 dl siirappia
  • ½ dl vettä

Valmistusohje

 

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää joukkoon mausteet, hedelmät ja pähkinät sekä osa jauhoista. Anna juuritaikinan käynnistyä puolisen tuntia leivinliinalla peitettynä vedottomassa paikassa.
  2. Lisää joukkoon jauhot ja rasva. Lisää tarvittaessa jauhoja. Alusta napakka taikina ja anna sen kohota tunnin ajan.
  3. Leivo taikinasta kolme pyöreää tai vuoassa kypsennettävää soikeaa leipää. Kohota leivät, pistele pinta haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Sivele kypsät leivät siirappivedellä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluinen mallasleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.