Joulupiparit
Piparkakkujen tuoksu tuo kotiin joulun tunnelman. Ripaus maustepippuria täydentää tämän jouluisen piparkakkutaikinan maun.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 80 annosta
Ainekset
Joulupiparit
- 1 dl siirappia
- 1 tl kanelia
- 0.5 tl maustepippuria
- 0.5 tl neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl pomeranssinkuorta
- 200 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 1 kpl kananmuna
- 1 dl kermaa
- 2 tl soodaa
- 500 g vehnäjauhoja (noin 7 1/2 dl)
Valmistusohje
Joulupiparit leivotaan näin:
- Kiehauta siirappi ja mausteet. Jos käytät valmista piparkakkumausteseosta, lisää sitä noin 1 rkl. Jäähdytä seos.
- Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt voi tai margariini sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt siirappi-mausteseos. Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää se taikinaan. Lisää kerma. Sekoita sooda osaan vehnäjauhoista ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhoista.
- Pidä taikinaa viileässä seuraavaan päivään.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä, ota muotilla erimallisia kakkuja ja nosta ne lastalla leivinpaperille. Paista samankokoiset piparkakut samalla pellillä 175-200 asteessa kauniin ruskeiksi. Jäähdytä piparit tasaisella alustalla. Säilytä joulupiparit tiiviskantisessa rasiassa.
Katso myös: Piparit Kotilieden parhailla resepteillä – valitse suosikkisi piparikoosteesta!
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Piparkakku tuoksuu joululta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Joulupiparit