Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulupiparit

Piparkakkujen tuoksu tuo kotiin joulun tunnelman. Ripaus maustepippuria täydentää tämän jouluisen piparkakkutaikinan maun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
80  annosta

Ainekset

Joulupiparit

  • 1 dl siirappia
  • 1 tl kanelia
  • 0.5 tl maustepippuria
  • 0.5 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • 2 tl soodaa
  • 500 g vehnäjauhoja (noin 7 1/2 dl)

Valmistusohje

Joulupiparit leivotaan näin:

  1. Kiehauta siirappi ja mausteet. Jos käytät valmista piparkakkumausteseosta, lisää sitä noin 1 rkl. Jäähdytä seos.
  2. Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt voi tai margariini sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt siirappi-mausteseos. Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää se taikinaan. Lisää kerma. Sekoita sooda osaan vehnäjauhoista ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhoista.
  3. Pidä taikinaa viileässä seuraavaan päivään.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä, ota muotilla erimallisia kakkuja ja nosta ne lastalla leivinpaperille. Paista samankokoiset piparkakut samalla pellillä 175-200 asteessa kauniin ruskeiksi. Jäähdytä piparit tasaisella alustalla. Säilytä joulupiparit tiiviskantisessa rasiassa.

Katso myös: Piparit Kotilieden parhailla resepteillä – valitse suosikkisi piparikoosteesta!

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Piparkakku tuoksuu joululta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulupiparit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.