Juhlava kinuskikakku
- Kasvis
Ainekset
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
vuokaan:
- voita
- korppujauhoja
täyte:
- 3 dl ananasmurskaa
- kinuskikermavaahtoa
pinnalle:
- 300 g jäykkää kinuskikastiketta (Pirkka)
reunoille, koristeeksi ja väliin:
- 2.5 dl kinuskikermaa
pinnalle:
- syötäviä kukkia, marjoja tai hedelmiä
Valmistusohje
- 15 annosta
- valmistusaika 30 minuuttia
- kakkupohja edellisenä päivänä 30 minuuttia
- Valmista kakkupohja mieluiten edellisenä päivänä. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Valuta ananasmurskasta mehu siivilässä. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Levitä kerrosten väliin vaahdotettua kinuskikermaa ja ananasmurskaa. Kokoa kakku.
- Valuta pinnalle kinuskia. Korista reunat ja pinta kinuskikermavaahdolla. Korista kakku mielesi mukaan esimerkiksi syötävillä kukilla, marjoilla, hedelmillä tai makeisilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juhlava kinuskikakku