Reseptit

Juhlava kinuskikakku

Ainekset

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja

vuokaan:

  • voita
  • korppujauhoja

täyte:

  • 3 dl ananasmurskaa
  • kinuskikermavaahtoa

pinnalle:

  • 300 g jäykkää kinuskikastiketta (Pirkka)

reunoille, koristeeksi ja väliin:

  • 2.5 dl kinuskikermaa

pinnalle:

  • syötäviä kukkia, marjoja tai hedelmiä

Valmistusohje

Juhlava kinuskikakku
  • 15 annosta
  • valmistusaika 30 minuuttia
  • kakkupohja edellisenä päivänä 30 minuuttia
  1. Valmista kakkupohja mieluiten edellisenä päivänä. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  2. Valuta ananasmurskasta mehu siivilässä. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Levitä kerrosten väliin vaahdotettua kinuskikermaa ja ananasmurskaa. Kokoa kakku.
  3. Valuta pinnalle kinuskia. Korista reunat ja pinta kinuskikermavaahdolla. Korista kakku mielesi mukaan esimerkiksi syötävillä kukilla, marjoilla, hedelmillä tai makeisilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juhlava kinuskikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.