Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juusto-omenarösti

Raastetusta perunasta ja omenasta valmistettu rösti kätkee sisäänsä tilsit-juustoa. Kokeile juusto-omenaröstiin vaikkapa Appenzeller-juustoa. Niin kotimaiset kuin ulkomaiset tilsitjuustot ovat erinomaisia nopeiden juustoruokien raaka-aineita, sillä ne sekoittuvat sulaessaan hyvin ruokiin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Juusto-omenarösti:

  • 50 g tilsitjuustoa esim. Appenzeller
  • 2-3 jauhoista perunaa
  • 1 omena
  • 1-2 tl sitruunamehua

paistamiseen:

  • öljyä

koristeluun:

  • mustapippuria
  • rucolaa tai persiljaa

Valmistusohje

1. Raasta juusto. 2. Kuori ja raasta perunat raastimen karkealla terällä. Kuori omena, raasta ja mausta se sitruunamehulla. 3. Kuullota ensin puolet perunaraasteesta pannulla öljyssä. Levitä päälle omena- ja juustoraasteet ja lopuksi loput perunaraasteesta. Paista rapeaksi. 4. Liu’uta rösti lautaselle ja käännä se takaisin pannulle paistamaton puoli alaspäin. Paista kullankeltaiseksi. Mausta mustapippurilla ja koristele rucolalla tai persiljalla.

Lue myös: Syksy maistuu omenalta!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juusto-omenarösti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.