Reseptit

Kahvikiisseli-marenkikakku

Ainekset

marenki:

  • 3 valkuaista
  • 3 dl sokeria
  • 3 munan sokerikakku
  • 1,5 annosta kahvikiisseliä:
  • 1 muna
  • 100 g sokeria
  • 1 dl kermaa tai kermamaitoa
  • 1 dl vahvaa kahvia (3 tl/dl)
  • 2 dl perunajauhoja
  • 200 g voita

Valmistusohje

Kahvikiisselimarenkikakku
  1. Sekoita kattilassa muna, sokeri, kerma, kahvi ja perunajauhot. Kuumenna seosta koko ajan vatkaten, kunnes se sakenee. Vatkaa kiisseli jäähtyneeksi.
  2. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää siihen kiisseliä vähitellen.
  3. Pursota marenkiseos tötterön läpi pellille suorakaiteen muotoon. Kuivaa hyvin miedossa lämmössä (noin 100 asteessa) täysin rapeaksi. Osan marengista voit kypsentää pieninä marenkipallosina.
  4. Kypsennä sokerikakku kääretortun tapaan pellillä levynä siten, että saat kaksi marengin suuruista kakkupohjaa.
  5. Kokoa kakkulevy, marenkilevy ja toinen kakkulevy päällekkäin ja levitä kahvikiisseliä väliin. Käytä loput kiisselistä kakun kuorruttamiseen. Koristele pikkumarengeilla tai hopeakuulilla.
  • Leivonnainen on makea, joten sitä riittää pienikin suupala.
  • Ohje Lahden Talouskoulusta vuodelta 1960. Tätä tarjottiin lauantai-iltapäivänä kihlajaiskahvin kanssa. Silloin oli tapana, että koulu tarjosi kihlajaiskahvit.
  • Ohje: Marja-Liisa Riukka, Vääksy

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kahvikiisseli-marenkikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.