Kala-kookospata eli Muqueca
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 400-500 g kalaa (turskaa, seitiä, kuhaa, haukea)
- 200 g isoja katkarapuja (kuorittuja)
kastike:
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 1 pieni sipuli
- 2 tomaattia
- 1 valkosipuli (tai muutama kynsi)
- 1 cm pala kuorittua tuoretta inkivääriä
- ½ - 2 mietoa chiliä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl palmuöljyä (aasialaisia elintarvikkeita myyvästä liikkeestä, ei välttämätön)
- 2 dl kookosmaitoa
- pieni nippu tuoretta korianteria
- ½-1 tl suolaa
- ½-1 tl vastarouhittua mustapippuria
- 2-3 tl sokeria
Valmistusohje
- Pilko kasvikset ja kuullota rypsiöljyssä pehmeiksi. Lisää kookosmaitoa ja soseuta sauvasekoittimella. Kastike saa jäädämelko paksuksi. Lisää lopuksi palmuöljy, korianterisilppu ja mausteet.
- Lämmitä kastike kiehuvaksi, lisää paloiteltu kala ja ravut ja kypsennä noin viisi minuuttia.
- Tarjoa riisin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kala-kookospata eli Muqueca