Kalatempura
Kalatempura on perinteinen japanilainen ruokalaji. Tempura nautitaan soijakastikkeen ja inkiväärilastujen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Kalatempura
- 400 g vaaleaa kalaa (kuha, siika, ahven)
- muutama jättikatkarapu
Taikina:
- 1 muna
- 2 ½ dl maissi- tai vehnäolutta tai kivennäisvettä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 tl soijakastiketta tai ripaus suolaa
kypsentämiseen:
- 1 l auringonkukkaöljyä
- 2 rkl seesaminsiemenöljyä
Lisäksi:
- soijakastiketta
- inkiväärilastuja
Valmistusohje
Kalatempura tehdään näin helposti:
Kalatempura tehdään vaaleasta kalasta, esimerkiksi kuhasta tai siiasta. Tempura-taikinaan kastettu kala ja jättikatkaravut uppopaistetaan öljyssä rapeaksi herkuksi.
1. Leikkaa kalafileet suupaloiksi. 2. Sekoita taikina-ainekset keskenään. Upota kalapalat ja ravut taikinaan. 3. Kuumenna öljy, mausta se seesamiöljyllä ja pudottele muutama taikinoitu kalapala öljyyn tirisemään. Kun pinta on saanut kauniin ruskean värin, ovat tempurapalat kypsiä. 4. Nostele kypsät tempurat talouspaperilla vuorattuun vuokaan valumaan ja kypsennä loput kalapalat ja ravut. Tarjoa heti soijakastikkeen ja inkiväärilastujen kanssa.
Kokeile myös sushin tekoa. Kasasimme yhteen vinkit ja ohjeet sushin tekoon.
Katso myös Anna.fi/ruoka: Maki-sushi, wasabi-lohikakku, tempura – raikkaasti japanilaisittain
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalatempura