Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalatempura

Kalatempura on perinteinen japanilainen ruokalaji. Tempura nautitaan soijakastikkeen ja inkiväärilastujen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kalatempura

  • 400 g vaaleaa kalaa (kuha, siika, ahven)
  • muutama jättikatkarapu

Taikina:

  • 1 muna
  • 2 ½ dl maissi- tai vehnäolutta tai kivennäisvettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 tl soijakastiketta tai ripaus suolaa

kypsentämiseen:

  • 1 l auringonkukkaöljyä
  • 2 rkl seesaminsiemenöljyä

Lisäksi:

  • soijakastiketta
  • inkiväärilastuja

Valmistusohje

Kalatempura tehdään näin helposti:

Kalatempura tehdään vaaleasta kalasta, esimerkiksi kuhasta tai siiasta. Tempura-taikinaan kastettu  kala ja jättikatkaravut uppopaistetaan öljyssä rapeaksi herkuksi.

1. Leikkaa kalafileet suupaloiksi. 2. Sekoita taikina-ainekset keskenään. Upota kalapalat ja ravut taikinaan. 3. Kuumenna öljy, mausta se seesamiöljyllä ja pudottele muutama taikinoitu kalapala öljyyn tirisemään. Kun pinta on saanut kauniin ruskean värin, ovat tempurapalat kypsiä. 4. Nostele kypsät tempurat talouspaperilla vuorattuun vuokaan valumaan ja kypsennä loput kalapalat ja ravut. Tarjoa heti soijakastikkeen ja inkiväärilastujen kanssa.

Kokeile myös sushin tekoa. Kasasimme yhteen vinkit ja ohjeet sushin tekoon.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Maki-sushi, wasabi-lohikakku, tempura – raikkaasti japanilaisittain


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalatempura

Sinun täytyy kommentoidaksesi.