Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalkkunapata

Kalkkunapata on kevyt mutta lämmittävä lintupata, joka maustetaan yrteillä ja valkosipulilla. Tarjoa kalkkunapata keitetyn riisin kanssa.

Ainekset

Kalkkunapata:

  • ½ l kanalientä tai 2 kanaliemikuutiota
  • 4 salottisipulia
  • 6 laakerinlehteä
  • 5 mustapippuria
  • timjamia
  • rosmariinia
  • valkosipulia
  • valkoviiniä
  • (soijaa)
  • 1.3 kg kalkkunaa (rintaa, koipea)
  • (punaista tai keltaista paprikaa)
  • rosmariinin oksia

Valmistusohje

Kalkkunapata tehdään helposti näin:

  1. Keitä kanaliemessä hienonnetut salottisipulit, laakerinlehdet mustapippurit, tuoretta tai kuivattua timjamia ja rosmariinia ja maun mukaan valkosipulia noin 10 minuuttia.
  2. Huuhtele paprikat ja leikkaa paloiksi ja paahda niitä pannulla.
  3. Paloittele kalkkunanliha kookkaiksi annospaloiksi. Lisää tilkka valkoviiniä ja jos tarpeen vähän soijaa. Lisää ensin kypsymään mahdolliset koipipalat ja sitten rintapalat. Luuttomat rintapalat kypsyvät keitettäessä nopeasti, 20-30 minuutissa, vaikka nestettä on niukasti ja se vain lempeästi poreilee kypsymisen aikana. Lisää lopuksi paprikat.

VINKIT:

Kevyen lintupadan lisukkeeksi sopii hyvin keitetty riisi, tai esimerkiksi uunissa kypsyvä perunalaatikko.

Kalkkunan asemesta voit käyttää kokonaisia broilerfileitä. Irrota fileestä nahka ja anna sen kiehua mukana makua antamassa. Poista nahat ennen tarjoamista. Broilerin rintafilee kypsyy 10-15 minuutissa. Keitinliemestä ja kermatilkasta voit suurustaa kevyen kastikkeen.

Katso myös: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut 

Lue myös Anna.fi/Ruoka:  Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä ja syvillä mauillaan – 3 pataruokareseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalkkunapata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.