Kana-pastakeitto
- Maidoton
Ainekset
- 400 g pakastettuja keittojuureksia
- 100 g pakastettuja sipulikuutioita
- 400 g tomaattimurskaa
- 7 dl vettä
- 1-2 kanaliemikuutiota
- 0.3 tl rouhittua mustapippuria
- 200 g pakastettua tai säilöttyä maissia
- 3 dl pastaa (kypsää)
- 4 dl kypsää, paloiteltua broilerin- tai kalkkunanlihaa
- 2 tl kuivattua rakuunaa
- 0.5 dl silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
- Kaada jäiset kasvikset kattilaan ja kuumenna, kunnes niistä alkaa irrota nestettä.
- Kaada päälle tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutiot ja pippuri. Keitä viitisen minuuttia kannen alla.
- Lisää kattilaan maissi, pasta ja sopiviksi suupaloiksi paloiteltu liha. Mausta rakuunalla. Kuumenna kiehuvaksi, tarkista maku ja ripottele päälle ruohosipulisilppua. Tarjoa heti.
- 4 annosta (1 annos 2 1/2 pistettä)
- Jos sinulla ei ole kypsää pastaa ja lihaa, voit käyttää niiden tilalla raakoja tuotteita. Varaa keittoon 1 1/2 dl kypsentämätöntä pastaa ja 200 g suikaloitua, marinoimatonta broileria tai kalkkunaa. Paista ensin liha kattilassa ilman rasvaa ja lisää pasta heti kiehuvan liemen joukkoon. Kypsennysaika riippuu pastan kypsymisajasta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kana-pastakeitto