Karitsan paahtopaistia padassa
Paahtopaisti sopii hyvin yhteen uunissa paahdettujen kasvisten kanssa. Mausta kasvikset öljyllä, rosmariinilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Karitsan paahtopaisti
- 4-6 karitsan paahtopaistipalaa
marinadi:
- 2 rkl öljyä
- 6 valkosipulinkynttä
- rosmariinin oksa
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- 5 dl punaviiniä
kastikepohja:
- 4 häränhäntäpalaa
- öljyä tai voita
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- laakerinlehti
- pala selleriä
- 2 porkkanaa
- vettä
pataan:
- voita tai öljyä
- marinoidut paistit
- 6 salottisipulia
- häränhäntäliemi
- Marinadi
punaviinikastike:
- paistoliemi
- 2 tl ruokosokeria
- ½ dl tummaa Maizena-kastikesuurusta
- (suolaa ja mustapippurirouhetta)
Valmistusohje
Herkullinen karitsan paahtopaisti padassa syntyy näin:
1. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita marinadiainekset ja pane paahtopaistit liemeen yöksi.
2. Aloita kastikkeen valmistus edellisenä päivänä. Ruskista häränhännät öljyssä tai voissa. Lisää mausteet, juurekset ja vesi. Hauduta pari tuntia. Anna jäähtyä seuraavaan päivään.
3. Nosta paahtopaistipalat marinadista. Kuivaa pinta, ruskista palat ja salottisipulit. Lisää suola, pippuri, häränhäntäliemi ja punaviinimarinadi. Hauduta puolisen tuntia liedellä tai uunipadassa.
4. Nosta paistit liemestä. Siivilöi liemi, lisää sokeri ja saosta liemi kastikesuuruksella. Tarkista maku. Lisää mausteita tai viiniä tarpeen mukaan. Tarjoa karitsan paahtopaisti uunissa paahdettujen kasvisten kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karitsan paahtopaistia padassa