Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kartanonisännän lampaanfilee

Lampaanfilee kartanonisännän tapaan on juhlaruokaa. Lampaanfilee saa tässä reseptissä makua kahdesta marinadista ja tuoreista yrteistä. Nappaa vinkit!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Marinoitu lampaanfilee kartanonisännän tapaan:

  • 600 g lampaan ulkofileetä (4 kpl)

marinadi 1:

  • 0.3 dl makeaa Ketjup Manis -soijakastiketta
  • 0.2 dl Hoi Sin -kastiketta
  • 0.3 dl auringonkukkaöljyä
  • 1 tl sokeria

marinadi 2:

  • 0.5 dl balsamicoa
  • 0.5 dl vettä
  • 1.5 dl auringonkukkaöljyä
  • 0,5-1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • nippu persiljaa
  • 1-2 rkl kaprista (20 g)
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

Marinoitu lampaanfilee kartanonisännän tapaan valmistuu näin:

  1. Sekoita ensimmäinen marinadi. Laita lampaanfileet marinadiin, kääntele ja anna maustua kelmulla peitettynä jääkaapissa 4-6 tuntia tai kauemminkin.
  2. Kuumenna paistinpannu ja kääntele fileet kuumassa pannussa vain sen hetken, että lihan pinta menee kiinni. Rasvaa tulee riittävästi marinadista. Nosta fileet uunivuokaan ja laita lihalämpömittari yhteen fileistä. Mausteeksi voit valuttaa vähän marinadia.
  3. Kypsennä fileet uunissa 100 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on 59 astetta (58-62 astetta) eli neljä filettä 25-30 minuuttia. Tällöin liha on sisältä vielä punertavaa.
  4. Sekoita toista marinadia varten balsamico, vesi ja öljy. Hakkaa valkosipulinkynnet ja persilja hienoksi. Ripottele fileiden mausteeksi suolaa ja vastajauhettua mustapippuria. Nosta fileet kuumina marinadiin, sirottele päälle persiljasilppu ja valkosipulinkynnet. Kääntele fileitä. Lisää kaprista. Peitä ja anna maustua jääkaapissa 6-8 tuntia.
  5. Leikkaa fileet tarjolle reilun puolen sentin viipaleina. Koristele marinoitu lampaanfilee tuoreella timjamilla ja suurilla kapriksilla. Tarjoa lampaanfileen lisänä yrttiöljyä tai sienimuhennosta, valkosipuliperunoita ja keväisiä, paahdettuja kasviksia.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Karitsan paahtopaisti ja marinoitu parsa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kartanonisännän lampaanfilee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.